Ingezonden persbericht

Ook Sparta Rotterdam de wijken in

Sparta Rotterdam gaat de wijken in om kinderen in beweging te krijgen. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Roda JC tekende de Kasteelclub een overeenkomst met Rotterdam Sportsupport. Hiermee gaat de club zich inzetten voor de schoolsportverenigingen in Rotterdam-West.

Sparta volgt daarmee het voorbeeld van Feyenoord, dat een maand eerder 'Scoren op Zuid' aftrapte. Waar Feyenoord zich richt op de schoolsportverenigingen van Rotterdam-Zuid, legt Sparta de focus op Delfshaven. Directeur Peter Bonthuis: "In de wijken rondom ons stadion worden veel van de kinderen vanuit huis onvoldoende gestimuleerd te sporten. Te dikke kinderen met een ongezonde leefstijl komen veel in het straatbeeld voor. Sparta wil een bijdrage leveren om de kinderen in beweging te krijgen."

De Schoolsportverenigingen hebben in Rotterdam al ruim duizend kinderen aan het sporten gekregen. Ondanks het succes verwelkomt Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, de nieuwe samenwerking. "Trainers en vakleerkrachten leveren geweldig werk binnen de Schoolsportvereniging. Maar een aanmoediging van Erik Falkenburg komt bij een kind pas écht sterk aan."

De maatschappelijk activiteiten vallen bij Sparta onder de in oprichting zijnde stichting 'De Betrokken Spartaan', waarin Sparta meer maatschappelijke activiteiten gaat onderbrengen. Voor de samenwerking binnen de Schoolsportvereniging gaan drie spelers zich als ambassadeur inzetten: Erik Falkenburg, Lerin Duarte en Nathan Rutjes. Zij gaan onder meer gasttrainingen verzorgen voor de schoolsportverenigingen. Ook zullen kinderen enkele keren per jaar worden uitgenodigd voor activiteiten rondom wedstrijden. Bonthuis kijkt ook meteen verder: "Er liggen kansen om onze maatschappelijke inzet te bundelen met die van Feyenoord. Zo vind ik een wedstrijd tussen de schoolsportverenigingen van Feyenoord tegen Sparta een mooi idee."

Peter Lamers sprak zaterdagavond uit een trotse sportwethouder te zijn. "In de onlangs gepresenteerde Rotterdamse sportnota spreken we de ambitie uit om het aantal sportende mensen van vijftig naar zeventig procent te doen stijgen. Initiatieven als deze dragen daar geweldig aan bij."



Ingezonden persbericht