Ingezonden persbericht

Amsterdam besmet met CHOCA virus

Zaterdagavond 7 november werd het publiek van de museumnacht met wel een heel bijzonder mondkapje verrast! Stichting Chocoladefestival vroeg op ludieke manier aandacht voor het lekkerste festival van Nederland dat afgelopen zaterdag van start is gegaan. Er werden in de stad 1000 chocolade mondkapjes uitgedeeld. Het was een geslaagde actie om de verspreiding van het Mexicaanse griepvirus te stoppen. In plaats daarvan wil de organisatie, dat mensen in de ban komen van het CHOCA-virus.

De Mexicaanse griep houdt Nederland stevig in zijn greep. Voor stichting Chocoladefestival, bedachten 4 studenten van Hogeschool INHolland Diemen een toepasselijke en 'lekkere' manier om de kans op verspreiding aan te pakken. De bezoekers van de museumnacht kregen een verwennerij tijdens het wachten in de lange rijen. Het mondkapje was aan de binnenkant voorzien van heerlijke chocola van Patisserie Tout! Zonder handen aten mensen de chocola uit het mondkapje terwijl zij in de rij stonden voor het Rijksmuseum, Foam fotografiemuseum en de Hermitage. De actie was een groot succes, binnen korte tijd waren alle mondkapjes uitgegeven. De actie werd door de bezoekers van museumnacht enthousiast ontvangen.

CHOCA is een jaarlijks terugkomend chocoladefestival in Amsterdam, georganiseerd door Stichting Chocoladefestival. Op de website van CHOCA staat de programmering voor de 2e editie van het chocoladefestival. Het programma biedt chocoladeliefhebbers talloze proeflocaties in de stad, waar o.a. restaurants, hotels en patissiers culinaire smaaksensaties aanbieden. In de eventkalender valt op dat er veel activiteiten zijn die de rijke cacaogeschiedenis van de stad benadrukken. Wandelend, varend of fietsend kunnen bezoekers met cacao-experts op pad. Nieuw tijdens het chocoladefestival is het CHOCA Centrum, dat gevestigd is in de Openbare Bibliotheek Amsterdam op de Oosterdokskade naast Amsterdam CS. Hier kunnen bezoekers terecht voor alle informatie over CHOCA. De OBA besteed middels tentoonstellingen en leesboeken uitgebreid aandacht aan het festival. Voor de deur van de OBA wordt 2 weken lang live een zeecontainer beschilderd in het thema cacao en chocolade. Dit is het Art-on-a-Box project van Haven Amsterdam.

CHOCA is van 7 t/m 22 november.
http://www.choca.nu

Noot voor de redactie