Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hengelo (Gld) - zwaargewonden bij ongeval                 |

De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval dat op zondagavond 8 november op de Varsseveldseweg in Hengelo (Gld) plaatsvond. De inzittenden van een bestelbusje zijn zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis, hun identiteit is nog niet bekend.


De aanrijding in het Gelderse Hengelo werd omstreeks 21.30 uur bij de alarmcentrale gemeld. Een auto zou over de kop geslagen zijn en één van de inzittenden zou bekneld in het voertuig zitten. Alle hulpverleningsdiensten rukten uit en een traumahelikopter werd opgeroepen. Ook werd de verkeersongevallendienst ingezet om een onderzoek in te stellen.


Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het bestelbusje uit de richting Hengelo in een flauwe bocht rechtdoor is gereden. Het voertuig is tegen een boom gebotst en gedeeltelijk op zijn kant in een droge greppel beland. Eén van de inzittenden wist met hulp van een getuige uit het busje te komen; de ander moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd.


De arts van de traumahelikopter assisteerde bij het stabiliseren van de slachtoffers en beiden zijn naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd. Beiden hebben in ieder geval ernstig beenletsel opgelopen.


Op dit moment is nog niet duidelijk wie het busje bestuurd heeft. Ook is de identiteit van beiden nog niet bekend. De politie en brandweer zijn nog ter plaatse en na het onderzoek door de verkeersongevallendienst moet het voertuig nog weggesleept worden.


Einde bericht



---- --