Stuur een project in en ding mee naar MOVISIE Diversiteitsprijs 2009

01/09/2009 15:37

MOVISIE

THEMA: SEKSUELE DIVERSITEIT... HOE ANDERS MAG JE ZIJN?

Dit jaar wordt voor de derde maal de MOVISIE Diversiteitsprijs uitgereikt. Deze prijs bekroont een project dat invulling geeft aan diversiteit op lokaal, regionaal of landelijk niveau. Het thema van 2009 is 'Seksuele diversiteit... Hoe anders mag je zijn'. Inzendingen kunnen worden ingediend tot uiterlijk 1 oktober 2009. Meer informatie én het inschrijfformulier zijn te vinden op www.movisie.nl/diversiteitsprijs.

Met de Diversiteitsprijs wil MOVISIE goede praktijken verzamelen die de meerwaarde en kracht van diversiteit zichtbaar maken. De MOVISIE Diversiteitsprijs bestaat sinds 2007. Eerdere thema's waren 'armoede' en 'jongeren'.

Criteria voor deelname zijn:


- Het project richt zich op groepen die de acceptatie van seksuele diversiteit zichtbaar en bespreekbaar maken.


- Het project draagt op concrete en zichtbare wijze bij aan de gezondheid, emancipatie en/of maatschappelijke participatie van individuen of groepen mensen.


- Het project is baanbrekend en kleinschalig.


- Het project brengt anderen op positieve ideeën en stimuleert hen tot activiteiten.

De winnaar krijgt de mogelijkheid om zijn of haar project met ondersteuning van MOVISIE verder te ontwikkelen en te verspreiden. Samen met de winnaar maken wij bijvoorbeeld een methodiekbeschrijving of zorgen wij voor publiciteit over het project.

Procedure

Inschrijven voor de MOVISIE Diversiteitsprijs 2009 kan tot 1 oktober 2009. Inzenders kunnen hun eigen project of één of meerdere projecten van anderen voordragen. Inschrijving kan alleen door het inschrijfformulier in te vullen dat te vinden is op www.movisie.nl/diversiteitsprijs. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. De jury bestaat uit experts werkzaam op het terrein van (seksuele) diversiteit. De feestelijke uitreiking van de prijs vindt plaats op 9 november 2009, aansluitend aan het MOVISIE Diversiteitsdebat over het gelijknamige thema.

Meer weten?

Ga naar www.movisie.nl/diversiteitsprijs of neem contact op met MOVISIE, Sita Basant, e-mail s.basant@movisie.nl, telefoon 030 789 21 85.





http://www.movisie.nl/diversiteitsprijs