Koningin bij 15e Balletgala Dansersfonds '79

Hare Majesteit de Koningin is maandagavond 9 november in Het Muziektheater te Amsterdam aanwezig bij het 15e Balletgala van Stichting Dansersfonds '79. Doel van de stichting is om nieuw aanstormend danstalent te stimuleren en mensen, die hun diensten hebben bewezen in de danskunst, te eren. De avond wordt opgedragen aan het repertoire van Het Nationale Ballet.

Aan deze benefietavond, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Dansersfonds '79, werken vele gasten mee. Op internationaal niveau leveren leden van het New York City Ballet, het Ballet am Rhein Düsseldorf Duisburg en het Ballet de l'Opéra National de Paris een bijdrage. Het Nationale Ballet, Introdans Ensemble voor de Jeugd, Nederlands Danstheater II, leerlingen van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en een korte film van Henk van Dijk, videomaster Nationaal Ballet, zijn het Nederlandse aandeel in het gala.

Traditiegetrouw openen leerlingen van de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag het gala. Dit jaar dansen zij Amuse van choreograaf Monique Sand.

Holland Symfonia, onder leiding van de Canadees-Italiaanse dirigent Ermanno Florio, verzorgt de muzikale begeleiding.

Noot voor redacties (