Intersolar India opent met eersteklas conferentieprogramma 22/10/2009 14:58

PR Newswire

PFORZHEIM, Duitsland en FREIBURG, Duitsland, October 22 /PRNewswire/ --
- Intersolar India 2009 Hyderabad, 9 - 11 november 2009

In samenwerking met SOLARCON(R) India vindt van 9 tot 11 november 2009 voor het eerst Intersolar India plaats in Hyderabad, India, tevens de eerste conferentie over fotovoltaiek van het land. Ongeveer 50 gerenommeerde experts zullen in 12 sessies spreken over de huidige trends en nieuwe markten in de internationale fotovoltaische industrie. Additionele panelgesprekken en workshops verschaffen voldoende gelegenheid voor het uitwisselen van informatie. De conferentie richt zich specifiek op de ontwikkeling van de Indiase markt van fotovoltaïsche zonnecellen.

De zonne-energie industrie in het zonrijke India kent op dit ogenblik een sterke groei. De inhoud van de 'National Solar Mission', geïnitieerd door het Indiase Ministry for New and Renewable Energy (MNRE), wordt in november gepubliceerd. Het Indiase regeringsplan is zeer ambitieus: de capaciteit van de Indiase zonne-installaties dient tegen het jaar 2020 te worden verhoogd van de huidige 2,1 megawatt (MW) tot een totaal van 20 gigawatt (GW). Om deze doelstelling te bereiken, ondersteunt India zowel fotovoltaische installaties als fabrieken voor thermische zonne-energie.

De regering schat de kostprijs van dit 'zonne-offensief' over de volgende 30 jaar op een totaal van ongeveer 20 miljard USD. De Solar Mission zal worden gefinancierd door een verhoogde belasting op benzine en diesel, die tot op heden zwaar werden gesubsidieerd.

Internatonale experts voeren discussies bij Intersolar India

Met het oog op de ontwikkelingen in de Indiase 'zonnemarkt' ontmoeten leden van de internationale fotovoltaïsche industrie elkaar van 9 tot 11 november 2009 voor het eerst in het International Convention Centre in Hyderabad. Ongeveer 50 internationale experts bespreken het belang van politieke, mediagerichte en technologische invloeden op de industriële ontwikkeling, evenals op de Indiase National Solar Mission. Daarnaast worden thema's aangekaart die zowel betrekking hebben op milieubeleid als op technologie, evenals op productvernieuwingen en voorbeelden van toonaangevende toepassingen.

De centrale spreker op de eerste dag van de conferentie is prof. Eicke Weber (PhD), directeur van het Fraunhofer Instituut voor zonne-energie systemen (ISE) in Freiburg. Als onderdeel van het programma geeft dr. Murray Cameron, vice-president van de European Photovoltaic Industry Association (EPIA) en COO van Phoenix Solar AG, een beoordeling van het Europese zonne-energie beleid vanuit het oogpunt van EPIA. Innovaties op het gebied van PV-inverter technologie worden voorgesteld door professor Bruno Burger (PhD), hoofd van de Power Electronics Group bij Fraunhofer ISE.

Andere deelnemers die een plaats op het podium zullen innemen zijn Debashish Majumdar, voorzitter en directeur van de Indian Renewable Energy Development Agency; K. Subramanya, CEO van Tata BP Solar; G. Rajeswaran, CTO van Moser Baer Photovoltaic; dr. Charlie Gay, voorzitter van de Solar Business Group bij Applied Materials en prof. Peter Adelmann, Universiteit Toegepaste Wetenschappen van Ulm, Duitsland.

Het drie dagen durende conferentieprogramma wordt aangevuld met een expositie, waaraan ongeveer 50 exposanten deelnemen. Vanaf 2010 zal de expositie sterk uitbreiden.

SOLARCON(R) India en Intersolar India 2009

Net zoals bij Intersolar North America, wordt Intersolar India mede georganiseerd door Solar Promotion International GmbH en Freiburg Management and Marketing International GmbH (FMMI). SOLARCON(R) India wordt georganiseerd door de PV Group. De PV Group is een initiatief van SEMI, de internationale vereniging van de halfgeleider- en fotovoltaïsche industrie. SOLARCON(R) India en Intersolar India worden gesponsord door befaamde Indiase zonne-energie bedrijven.

Verdere informatie met betrekking tot Intersolar India vindt u op

http://www.intersolar.in

Over Intersolar

De internationale vakbeurs Intersolar in Munchen is de grootste expositie van zonnetechnologie ter wereld en wordt, sinds de oprichting ervan in 2000, jaarlijks gehouden. De expositie wordt georganiseerd door Solar Promotion GmbH, Pforzheim, in samenwerking met Freiburg Wirtschaft Touristik und Messe GmbH & Co. KG. Intersolar richt zich op fotovoltaiek en thermische zonnetechnologie. Reeds vanaf het eerste jaar verkreeg de vakbeurs de naam een van de belangrijkste internationale industriële vakbeurzen te zijn, waar fabrikanten, leveranciers, groothandelaars en dienstverleners hun gading vinden.

Intersolar North America in San Francisco werd gelanceerd in 2008 en vormde de volgende stap naar het samenbrengen van internationale zonnetechnologie markten. Intersolar India vindt voor het eerst plaats in 2009 in Hyderabad. Beide vakbeurzen worden georganiseerd door Solar Promotion International GmbH, Pforzheim en Freiburg Management and Marketing International GmbH (FMMI).

Contactgegevens:

Solar Promotion International GmbH
Kiehnlestr. 16
75172 Pforzheim, Duitsland
Markus Elsasser Tel.: +49-(0)7231-58598-0
Fax: +49-(0)7231-58598-28
info@intersolar.in

Contactgegevens: Solar Promotion International GmbH, Kiehnlestr. 16, 75172 Pforzheim, Duitsland, Markus Elsasser Tel.: +49-(0)7231-58598-0, Fax: +49-(0)7231-58598-28, info@intersolar.in






-