Gemeente Etten-Leur

Op 9 november is het vervolg van de opiniebijeenkomst van 2 november

Gemeenteraad: Op 9 november is het vervolg van de opiniebijeenkomst van 2 november

Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 9 november aanstaande 's avonds vanaf 19.30 uur in de raadzaal de openbare opiniebijeenkomst van 2 november jl. vervolgd wordt. Vanaf 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden. Om 19.30 uur start het vervolg van de opiniebijeenkomst. Tijdens deze opiniebijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Blok Ruimtelijke Zaken

* Voorstel over de vaststelling van de Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied: voor het buitengebied is een nieuw bestemmingsplan Buitengebied in voorbereiding. Conform de met de gemeenteraad afgesproken werkwijze is er een klankbordgroep ingesteld en heeft de gemeenteraad vooraf de kaders en aandachtspunten voor het nieuwe bestemmingsplan bepaald. In de klankbordgroep zijn de meest relevante belangenorganisaties en betrokken overheden vertegenwoordigd. In goede samenspraak met de klankbordgroep is voor het nieuwe bestemmingsplan een ontwerpnota van Uitgangspunten opgesteld met diverse bijlagen. De meegegeven kaders en aandachtspunten zijn daarbij betrokken, dan wel zullen betrokken worden bij de verdere uitwerking in een voorontwerpbestemmingsplan. Slechts ten aanzien van een beperkt aantal onderwerpen is er geen volledige overeenstemming binnen de klankbordgroep. De ontwerpnota van Uitgangspunten wordt nu ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Na vaststelling van de Nota van Uitgangspunten zal deze omgevormd gaan worden tot een voorontwerpbestemmingsplan.

Blok Maatschappelijke Zaken

* Voorstel over het vaststellen van de jaarrekening Stichting LeerSaam 2008: In 1998 heeft de gemeente Etten-Leur besloten om het bevoegd gezag van het openbaar onderwijs over te dragen aan een bestuurscommissie openbaar onderwijs. Dit met het oog op verdere verzelfstandiging in de toekomst. De verzelfstandiging is per 1-8-2006 een feit geworden. Vanaf dat moment is het bevoegd gezag van het openbaar onderwijs in Etten-Leur overgedragen aan de Stichting LeerSaam Openbaar Onderwijs. Op basis van de statuten van de stichting LeerSaam moeten de jaarrekening en begroting ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

Aansluitend aan de opiniebijeenkomst vindt besluitvorming plaats over alle voorstellen welke aan de orde zijn geweest tijdens de opiniebijeenkomst van 2 november jl. en vervolgd op 9 november 2009, in de raadsvergadering.

De agenda inclusief bijlagen kan door alle belangstellenden worden ingezien in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4 en in het informatiecentrum van het stadskantoor, Roosendaalseweg 4. Voor vragen kunt u zich wenden tot de griffie, tel: 076-5024365/5024367 of per e-mail: griffie@Etten-Leur.nl.

De volledige agenda is beschikbaar op www.etten-leur.nl bij Raad & informatie > Vergaderingen > Opiniebijeenkomsten > Alle vergaderingen in 2009 > 2/9 november

Raadsvergadering
Alarm & hulpdiensten

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl