Deelgemeente Charlois Rotterdam

Eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebied Zuidwijk

Op maandag 9 november aanstaande overhandigt deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen aan Hennie Verberne, voorzitter van winkeliersvereniging Winkelpromenade Zuidwijk. Deze eerste ster is een belangrijke stap in het verbeteren van de veiligheid in dit winkelgebied.

Bij het Keurmerk Veilig Ondernemen staat samenwerken centraal. De partijen die bij de veiligheid in het winkelgebied betrokken zijn winkeliers. politie, brandweer en deelgemeente- hebben samen op een rijtje gezet wat de belangrijkste problemen zijn en daarop een plan van aanpak met bijbehorende maatregelen opgesteld. Dit plan is getoetst en nu volgt de eerste ster van het Keurmerk. Tegelijkertijd ondertekenen de deelnemers een convenant waarin zij hun afspraken voor het verbeteren van de veiligheid vastleggen.

Keurmerk

De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat maatregelen die in het kader van een KVO-project worden uitgevoerd ook effect hebben. Auto- en fietsdiefstallen nemen af, inbraken verminderen en ook het aantal winkeldiefstallen is beduidend lager. Belangrijk is vooral dat het veiligheidsgevoel van ondernemers, medewerkers en het winkelend publiek enorm toeneemt.

De overhandiging van de eerste ster van het Keurmerk gebeurt om 18.00 uur op het kantoor van Vestia Rotterdam-Zuidwijk aan de Schere. Daarna ondertekenen vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging, deelgemeente, politie en brandweer het convenant.