MOVISIE Diversiteitsdebat 2009 over seksuele diversiteit

05/11/2009 12:03

MOVISIE

Seksuele diversiteit: hoe anders mag je zijn? Dit is het thema van het Diversiteitsdebat dat MOVISIE op maandag 9 november 2009 van 13.00 tot 17.00 uur organiseert. Spreker is beeldend kunstenaar Risk Hazekamp. De presentatie van de middag is in handen AT5-presentator Gülden Ilmaz. Het debat sluit feestelijk af met de uitreiking van de MOVISIE Diversiteitsprijs 2009.

Programma

Beeldend kunstenaar Risk Hazekamp opent het programma. Zij geeft een prikkelende presentatie, getiteld Kings & Queens & Inbetweens. Vervolgens nodigt Gülden Ilmaz de deelnemers uit om uit hun eigen hokje te stappen en na te denken over beeldvorming, stereotypen, vooroordelen en acceptatie van verschillen.

In het tweede deel van de middag worden de genomineerde projecten voor de MOVISIE Diversiteitsprijs 2009 gepresenteerd in drie korte filmpjes. Aansluitend maakt de jury bekend welk project de winnaar is. Genomineerd zijn:


- Broos uit Utrecht


- Vooroordelenvoetbalteam uit Enschede


- Transvisie uit Amsterdam

Meer informatie over de genomineerde projecten is te vinden op www.movisie.nl/diversiteitsprijs. Het volledige programma van het Diversiteitdebat is te zien op www.movisie.nl/diversiteitsdebat.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor iedereen - homo, lesbo, bi, trans of hetero, professional of vrijwilliger, wetenschappers en politici - die geïnteresseerd is in seksuele diversiteit.

Aanmelden

Aanmelden kan op www.movisie.nl/diversiteitsdebat.





http://www.movisie.nl/diversiteitsdebat