Deelgemeente Charlois Rotterdam

Raad bespreekt begroting 2010 en najaarsnota 2009

Maandag 9 november aanstaande behandelt de Charloise deelraad de Ontwerp programmabegroting voor het komend jaar. Ook wordt de Najaarsnota 2009 besproken.

Voor volgend jaar staat er iets minder dan 35 miljoen euro in het huishoudboekje van de deelgemeente. Vast staat dat de deelgemeente komend jaar ruim 1 miljoen euro moet bezuinigen.

Dat stelde het bestuur voor de lastige taak om de programmabegroting 2010 sluitend te krijgen. Daarbij is het voor een groot deel gezocht in bezuinigingen op de bedrijfsvoering, terwijl projecten in de wijken zoveel mogelijk worden ontzien.

Hoe en waaraan geld besteed wordt staat beschreven in de Ontwerp programmabegroting 2010.

De begroting is voorbereid door het Dagelijks Bestuur en wordt aangeboden aan de deelraad, die er zijn zegje over doet en soms door middel van amendementen- veranderingen in aanbrengt.

Hier vindt u het concept van de ontwerp programmabegroting 2010. Meer over de begroting en de behandeling in de deelraad leest u op woensdag 18 november op de deelgemeentepagina in de Havenloods en in het Charlois Magazine van december.

Najaarsnota 2009

In de Najaarsnota 2009 kijkt het dagelijks bestuur terug op de belangrijkste ontwikkelingen uit de eerste acht maanden van dit jaar. Ook worden bijsturingen, begrotingswijzigingen en wijzigingen op de bestemmingsreserves voorgesteld.

De concept Najaarsnota 2009 kunt u hier downloaden.

Beide downloads zijn in Adobe pdf

In verband met de begrotingsbehandeling begint de deelraadsvergadering op maandag 9 november al om 14.00 uur.