Duitsland Instituut presenteert vernieuwd Duitslandweb op 9 november

05/11/2009 16:38

Duitsland Instituut Amsterdam

Amsterdam, 5 november 2009 - Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) presenteert maandag, op de dag dat 20 jaar geleden de Berlijnse Muur viel, de geheel vernieuwde site Duitslandweb.nl. Het Duitslandweb is de belangrijkste informatiebron over Duitsland in Nederland.

De presentatie vindt plaats bij de opening van de expositie '1989. Einde van een tijdperk' in het Persmuseum in Amsterdam. Wetenschappelijk directeur van het DIA Ton Nijhuis en journaliste Annemieke Hendriks vertellen over bizarre situaties die ontstonden toen in 1989 het IJzeren Gordijn viel.

Politiek tekenaar Berndt A. Skott, bekend van de Berliner Zeitung en Die Welt opent de tentoonstelling. Tijdens de borrel treedt de Berlijnse singer/songwriter Sonja Markovski op.

Hendriks maakte speciaal voor het Duitslandweb-dossier '20 jaar na de val van de Muur' een tienluik: 'Leven na de muur'. Met anekdotes, reportages en interviews. Het dossier omvat verder een activiteitenoverzicht, een webgids en achtergronden over het DDR-tijdperk.





http://www.duitslandweb.nl