Provincie Noord-Holland

Start raadpleging voor nieuwe commissaris van de Koningin in provincie Noord-Holland

05 november 2009

Vanaf maandag 9 november 10.00 uur kunnen de inwoners van de provincie Noord-Holland via internet aangeven welke eigenschappen zij belangrijk vinden voor een nieuwe commissaris van de Koningin.

De heer Borghouts neemt op 1 december 2009 afscheid als commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland. Provinciale Staten zoeken nu een opvolger en zij vinden het belangrijk dat dit iemand is die goed bij Noord-Holland past. De Staten willen daarom graag weten welke eigenschappen de inwoners van de provincie belangrijk vinden voor de nieuwe commissaris. Om iedereen in de gelegenheid te stellen zijn/haar mening te geven staat er vanaf 9 november tot en met 23 november a.s. een vragenlijst met stellingen op de website van de provincie. Per stelling kan aangegeven worden wat men belangrijk of minder belangrijk vindt. De fractievoorzitters zullen de reacties als advies meewegen bij het opstellen van de profielschets.

Provinciale Staten hopen dat zoveel mogelijk mensen gebruikmaken van de mogelijkheid om hun mening te geven. De raadpleging kunt u vinden op www.noord-holland.nl bij het onderdeel Procedure nieuwe cdK. Dit deel van de site is met ingang van 9 november a.s. actief.

Profielschets
De conceptprofielschets zal in een extra vergadering van Provinciale Staten besproken worden met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw Ter Horst, die bij deze vergadering aanwezig zal zijn. De profielschets wordt dan vastgesteld en aan de minister aangeboden.

Procedure
Tijdens de extra vergadering van Provinciale Staten waarin de definitieve profielschets wordt vastgesteld, wordt ook de vertrouwenscommissie benoemd. De vertrouwenscommissie zal uiteindelijk aan de Staten een voordracht voor de nieuwe commissaris van de Koningin doen. Waarna Provinciale Staten de minister een kandidaat-commissaris aanbevelen.

---