Vlaamse Overheid

Werchter - doorgaand verkeer tot eind januari omgeleid via E314

Heraanleg gevaarlijk kruispunt in Werchter - doorgaand verkeer tot eind januari omgeleid via E314

Vlaamse overheid

vrijdag 6 november 2009

Op 9 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt van de Haachtsesteenweg (N21) en de Provinciebaan in Werchter. Dat is een van de 131 gevaarlijke kruispunten die heringericht worden in Vlaams-Brabant. De verkeerssituatie wordt er aanzienlijk veiliger voor de fietsers: er komen nieuwe, veilige fietspaden en een fietshelling voor het fietsverkeer in de richting van Werchter. Met de aanleg van een nieuwe verkeerslichteninstallatie, verkeersgeleiders en afslagstroken wordt het kruispunt ook veiliger voor het autoverkeer. Tijdens de werkzaamheden zal de Haachtsesteenweg tot eind januari afgesloten worden ter hoogte van de Wijgmaalsesteenweg. Het verkeer tussen Werchter en Haacht zal dan omgeleid worden via de E314. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden beëindigd zijn in juli 2010. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden - als het gedurende lange periodes uitzonderlijk veel regent of uitzonderlijk koud wordt, schuift de timing op.

Doorgaand verkeer omgeleid via E314 (tot eind januari 2010)

Het doorgaande verkeer tussen Kampenhout en Rotselaar zal via de N26 en afrit 18 (Herent) van de E314 omgeleid worden. Het lokale verkeer tussen Werchter en Rotselaar blijft mogelijk tijdens de werkzaamheden.

Fasering van de werkzaamheden

Om de hinder te beperken, zijn de werkzaamheden opgesplitst in fasen. Tijdens de eerste twee fasen wordt de noordelijke kant van het kruispunt en de Haachtsesteenweg/Nieuwebaan aangepakt. Er is dan geen verkeer mogelijk tussen Werchter en Haacht. Na het beëindigen van die eerste twee fasen (vermoedelijk eind januari 2010) wordt de zuidelijke kant van het kruispunt en de Haachtsesteenweg/Nieuwebaan heraangelegd. Het verkeer zal dan in de beide rijrichtingen versmalde rijstroken kunnen gebruiken, of het zal beurtelings door kunnen met tijdelijke verkeerslichten.