Provincie Noord-Holland

Stemmen op creatieve ideeën van jongeren


06 november 2009

De Provincie Noord-Holland heeft jongeren tot 25 jaar opgeroepen ideeën in te sturen voor leuke, zinvolle plekken of activiteiten in hun provincie. In anderhalve maand tijd stroomden 51 ideeën bij de provincie binnen. Inmiddels is het stemmen op de beste ideeën van start gegaan.

Tot en met 15 november kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen, waarbij de winnaar uiteindelijk beloond wordt met maximaal 3.000 euro. De provincie hoopt hiermee jongeren meer te betrekken bij hun eigen leefomgeving.

Met een enorme diversiteit aan scholen en jongerenorganisaties kent de provincie Noord-Holland een groot aantal jongeren. Een generatie met veel ideeën om mensen op een leuke manier bij elkaar te brengen of op een andere manier positief bij te dragen aan hun leefomgeving.

De provincie Noord-Holland vindt dat de inzet van jongeren ertoe doet en heeft hen opgeroepen om ideeën te ontwikkelen voor projecten die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Jongeren konden hun ideeën kort en krachtig presenteren via een zelfgemaakt filmpje en dat vervolgens op de website www.gaanwedoen.tv plaatsen.

Betrokken
In totaal hebben 51 jongeren gehoor gegeven aan deze oproep. De ideeën zijn zeer divers van aard en komen uit de gehele provincie. Zij maken duidelijk dat jeugd op het gebied van natuur, klimaat, sport, spel en cultuur zich betrokken voelt bij de provincie en hun directe omgeving.

Inzenden kan niet meer, maar tot en met 15 november kan iedereen die de website www.gaanwedoen.tv bezoekt, stemmen op zijn of haar favoriete idee. De prijsuitreiking vindt begin december plaats op een locatie in Noord-Holland. De uiteindelijke winnaars krijgen hulp van een coach bij de uitvoering van hun idee. Vanzelfsprekend wordt de uitreiking live uitgezonden via www.gaanwedoen.tv
---