Verse granaatappels van POM Wonderful vanaf december in de winkel 09/11/2009 09:05

PR Newswire

AMSTERDAM, November 9 /PRNewswire/ -- POM Wonderful, bekend van het 100% puur granaatappelsap, brengt vanaf december ook de verse Californische granaatappels naar Nederland. De granaatappeloogst van POM Wonderful, de grootste Amerikaanse producent van Wonderful-granaatappels, is gestart. Het seizoensfruit ligt vanaf december dit jaar tot en met februari 2010 in de winkels. POM Wonderful kweekt uitsluitend 'Wonderful' -granaatappels, bekend om zijn zoete smaak, rijke hoeveelheid sap en gunstige invloed op de gezondheid.

Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier:

http://multivu.prnewswire.com/mnr/prne/pomwonderful/39233

Granaatappels

De decemberdagen krijgen een feestelijk tintje met de culinaire veelzijdigheid van deze robijnrode vruchten. Het binnenste van de granaatappel bevat honderden eetbare besjes (ook wel zaadrok genoemd) die kunnen worden gebruikt in salades, voorgerechten en desserts. Om granaatappels te eten of te persen, selecteert u ze op gewicht, niet op kleur. De granaatappels worden pas geplukt als ze van binnen volledig rijp zijn. De buitenkant van een rijpe granaatappel kan variëren van roze tot dieprood. Hoe zwaarder een granaatappel is, des te meer sap er in zit.

Van de boom zo de fles in..

De granaatappels van POM Wonderful groeien in POM's eigen boomgaarden in de San Joaquin Valley in Californië, VS. Daar worden de Wonderful granaatappels, gekweekt, geoogst en eventueel verwerkt tot sap. Een deel van de verse granaatappels gaat direct voor consumptie naar de supermarkten. De andere verse granaatappels worden in eigen fabrieken verwerkt tot 100% puur granaatappelsap. Het gehele verwerkingsproces wordt in eigen hand gehouden. De kwaliteit wordt hiermee volledig gewaarborgd. Er gaan vijf hele Wonderful-granaatappels in een flesje 100% granaatappelsap van POM Wonderful. Er worden geen kunstmatige ingrediënten of suikers aan toegevoegd. Een flesje POM Wonderful bestaat uit 100% puur granaatappelsap.

Antioxidanten

Zowel de verse granaatappels als het 100% puur granaatappelsap van POM Wonderful zitten boordevol antioxidanten. Eén portie POM Wonderful 100% Granaatappelsap van 240 ml, bevat 650 mg krachtige polyfenol-antioxidanten. Dat is meer dan rode wijn, groene thee en diverse andere sappen. Polyfenol-antioxidanten zijn in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen kunnen schade aanbrengen aan lichaamscellen. Op die manier spelen ze mogelijk een belangrijke rol in het
verouderingsproces en bij het ontstaan van hart- en vaatziekten.* Daarnaast bevatten de Wonderful-granaatappels van POM vitamine C, ijzer en vezels.

Over POM Wonderful

POM Wonderful is de grootste producent van California Wonderful granaatappels, een variant die exclusief door de onderneming wordt gekweekt in het zonnige San Joaquin Valley in Californië. De granaatappels van POM Wonderful staan bekend om hun mooie robijnrode kleur, heerlijke zoete smaak en weldadige sap. De granaatappels worden met de hand geplukt en in eigen fabrieken verwerkt en geperst. Op die manier is de kwaliteit en de smaak 100% gegarandeerd. Ieder flesje POM Wonderful bevat 100% authentiek granaatappelsap en zit vol met polyfenol-antioxidanten. Ga voor meer informatie naar http://www.POMwonderful.nl.


* N. Seeram, M. Aviram, Y. Zhang, S. Henning, L. Feng, M.Dreher and D Heber. Comparison of Antioxidant Potency of Commonly Consumed Polyphenol-Rich Beverages in the United States Journal of Agricultural Food and Chemistry, 2008

Voor meer informatie, voor extra beeldmateriaal en voor uitgebreide onderzoeksresultaten: POM Wonderful B.V., Natasha Jennings, T: +44(0)20-509-1073, E: njennings@POMwonderful.com; Daantje PR, Danielle Faas, T: +31(0)6-428-131-72, E: danielle@daantjepr.nl






-