Gemeente Nuenen


Onderscheidingen voor Karel Prinsen en Henk van Rooij van "De Vooruitgang"

Onderscheidingen voor Karel Prinsen en Henk van Rooij bij de viering van 125 jaar Brassband De Vooruitgang

Tijdens de viering van het 125-jarig jubileum van Brassband De Vooruitgang zaterdagavond 7 november 2009 in cafe Schafrath ontvingen scheidend penningmeester Karel Prinsen de zilveren erepenning en 40-jarig jubilaris Henk van Rooij de bronzen gemeentelijke erepenning uit handen van burgemeester Ligtvoet. Brassband De Vooruitgang ontvangt het jubileum-Van Gogh-wandbord en een envelope onder couvert. Vier andere jubilarissen ontvingen een Van Gogh-wandbord. Dit zijn Rick Godtschalk - 40 jaar lid, Peter van Gestel - 40 jaar lid, Corving van de Ven - 40 jaar lid, Ton de Brouwer - 25 jaar bestuurslid.

Â

Karel Prinsen

Tijdens zijn afscheid als bestuurslid en penningmeester gedurende 36 jaar bij Brassband De Vooruitgang ontvingt Karel Prinsen de zilveren erepenning. De heer Karel Prinsen heeft 36 jaar lang de financiën van de brassband op een zorgvuldige manier beheerd. Met zijn jarenlange inzet heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de brassband ook al kan hij geen noot lezen. Zijn financiële kwaliteiten werden ook door andere organisaties opgemerkt. Het is niet vreemd dat Karel Prinsen vanaf 2004 ook penningmeester is bij de parochiële eenheid Heilig Kruis, bij voetbalvereniging RKSV Nuenen en bij Stichting Van Goghdocumentatie Museum. Nadat hij in 2007 al een lintje mocht ontvangen heeft het college van burgemeester en wethouders nu besloten hem de gemeentelijke erepenning in ZILVER toe te kennen.

Â

Henk van Rooij

Tijdens de viering van zijn 40 jarig jubileum bij Brassband De Vooruitgang ontvangt Henk van Rooij de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen. De heer Henk van Rooij was gedurende zijn lange lidmaatschap ook ruim 13 jaar, van 1988 t/m 2001, bestuurslid en vele jaren tambour-maitre. Daarnaast zet hij zijn bestuurlijke kwaliteiten in binnen de parochiële eenheid Heilig Kruis vanaf 2003 tot heden. Als bestuurslid heeft hij de portefeuille onroerend goed in beheer en is in het bijzonder verantwoordelijk geweest voor de verbouwing van de pastorie tot parochieel centrum. Ook is Henk van Rooij ruim 25 jaar lid, vanaf 1984 tot heden, van het St Annagilde Nuenen-Dorp. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten hem de gemeentelijke erepenning in BRONS toe te kennen.