Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 09-11-2009

Fietsers bekeurd

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie in- en rond het centrum van Assen in totaal 22 fietsers die de verlichting niet voor elkaar hadden.

Politie vordert rijbewijs in

COEVORDEN In de nacht van zondag op maandag vorderde de politie het rijbewijs in van een beginnend bestuurder. Deze 26 jarige man reed met zijn auto over de Troelstralaan in zijn woonplaats Coevorden. Hij had gedronken (570 ugl) en ook was zijn auto niet verzekerd. De man kreeg een rijverbod van acht uur en de politie maakt proces-verbaal op. (2009053223)

Politie assisteert op asielzoekerscentrum

EMMEN De politie werd zondagavond te hulp geroepen bij ruzie op het AZC aan de Wilhelmsweg in Emmen. Meerdere bewoners raakten slaags met elkaar. Daarbij werden vier bewoners van het centrum licht gewond. Bij de komst van de politie had de beveiliging van het centrum de zaak weer onder controle. Er zijn geen aanhoudingen verricht en niemand heeft nog aangifte gedaan. (2009053215)

Fietsen gestolen

MIDLAREN In de nacht van zaterdag op zondag zijn uit de omheinde en afgesloten fietsenstalling van een camping en bungalowpark aan De Bloemert in Midlaren 11 damesfietsen gestolen. Het slot op de omheining werd geforceerd en de dief of dieven verdwenen met 11 damesfietsen van het merk Gazelle. De eigenaar deed aangifte. (2009053167)

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn uit een schuurtje achter een woning aan de Balingerbrink in Emmen twee fietsen gestolen. De eigenaar ontdekte zondagmiddag dat zijn fietsen verdwenen waren. De schuur en de fietsen waren niet op slot. (2009053218)

Auto rolt in kanaal

ROGAT Terwijl een 31 jarige man uit Meppel zondagmiddag langs de Sluisweg in Rogat naar een gunstig plekje zocht om te gaan vissen, zag hij hoe zijn auto langzaam het water van de Hoogeveensevaart bij Rogat in rolde. De man was vergeten de auto op de handrem of in de versnelling te zetten. Een bergingsbedrijf takelde de auto weer op het droge. (2009054176)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.