Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 09-11-2009

Agent gewond

UTRECHT Een politieman raakte zondagavond gewond toen hij een winkeldief probeerde aan te houden.

Een agent van het korps Gooi en Vechtstreek liep in zijn vrije tijd in een supermarkt aan de Roelantdreef. Omstreeks 18.30 uur zag hij dat een aantal jongens zich verdacht gedroeg in de winkel. Hij zag dat één van de jongens spullen in zijn jaszak stopte en richting de kassa liep. De agent vertrouwde het niet en liep achter de jongen aan. Ook had hij inmiddels de beveiliging van de winkel gealarmeerd. Eénmaal voorbij de kassa riep de agent naar de jongen dat hij moest blijven staan en maakte zich bekend als politie. De verdachte begon te rennen en er ontstond een achtervolging. De jongen rende over de parkeerplaats en stapte op een gegeven moment in een auto.

De agent trok het portier van de auto open en wilde hem uit de auto trekken. Hierop gaf de verdachte gas en reed met open portier achteruit. De agent kwam hierdoor klem te zitten tussen het portier en een muurtje. Vervolgens gaf de verdachte nog meer gas en reed vooruit weg. De agent raakte gewond aan zijn borst. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte(n).

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen op een fiets over de Bernadottelaan rijden. De jongen fietste met een andere fiets aan zijn hand. Bij het zien van de politie liet de jongen de fiets los en fietste hij weg. De 13-jarige jongen uit Utrecht werd door de agenten gecontroleerd. Al snel bleek dat de fiets, die de jongen had laten vallen, gestolen was. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De beide fietsen werden in beslag genomen.

Straatroof

UTRECHT Zondagmorgen vond in de omgeving van de Marnixbrug een beroving plaats. Hierbij werd een vrouw het slachtoffer.

Een 27-jarige vrouw uit Emmeloord liep omstreeks 08.10 uur over de Marnixbrug en wilde via de trap richting de Nieuwlichtstraat lopen. Plotseling werd de vrouw halverwege de trap aangevallen door een jongen. De jongen greep haar tas en rende weg. De verdachte stapte op een gereedstaande scooter waar een tweede verdachte op zat. Het tweetal reed weg in de richting van Zuilen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Politie Utrecht start 1-1-2 campagne

REGIO UTRECHT- Op woensdag 11 november start de politie Utrecht een
1-1-2 campagne tegen autokraken. In de regio worden jaarlijks gemiddeld 15.000 autokraken gepleegd. Naast overlast voor de autobezitter kost het de politie veel tijd om de zaak achteraf op te lossen. Er kan veel tijd en schade bespaard worden als de burger bij een dreigende autokraak 112 belt.

Uitgangspunt voor de campagne is dat burgers vaak intuïtief aanvoelen dat een situatie verdacht is maar daar niet op reageren. Slechts een beperkt aantal burgers belt bij en verdachte situatie 1-1-2. De campagne helpt burgers daarom verdacht gedrag te herkennen, in dit geval met concrete signalen die vooraf gaan aan een autokraak.

Korpschef Stoffel Heijsman geeft uitleg over de campagne. Op woensdagochtend 11 november 2009 is er een persbijeenkomst van 09.00 uur tot 10.00 uur op het politiebureau aan de Kroonstraat 25 te Utrecht. Media is hierbij van harte uitgenodigd. Gelieve dit wel kenbaar te maken, telefonisch via 030-6577111 of per mail via Thomas.Aling@utrecht.politie.nl.