Politie Haaglanden

Persberichten 9 november

Haaglanden, 09-11-2009

Fietser gewond bij aanrijding
Den Haag - Een 32-jarige Hagenaar raakte zondag 8 november gewond toen hij op de Hoefkade werd aangereden door een auto. De man fietste omstreeks 16.30 uur op de Hoefkade en wilde linksaf de Schalk Burgerstraat in slaan. Naar eigen zeggen fietste hij tussen de stilstaande auto's door, die stonden te wachten voor het verkeerslicht. Hij zag daarbij een passerende auto over het hoofd. Een aanrijding was onontkoombaar. Een ambulance bracht de fietser naar het ziekenhuis. Hij had vermoedelijk een fractuur aan zijn onderbeen.

Fietser botst op bestelbus
Den Haag Bij een aanrijding op de Hengelolaan tussen een fietser en een bestelbus, raakte een 74-jarige Hagenaar zondag 8 november rond 14.35 uur gewond aan zijn hoofd. De fietser reed op de rijbaan van de Hengelolaan en wilde linksaf het Randveen oprijden. De 38-jarige bestuurder van de bestelbus reed in tegenovergestelde richting op de Hengelolaan, en wilde de Lozerlaan oprijden. Bij het oversteken raakte de fietser nog net de achterkant van de bestelbus, waarna hij viel. De bejaarde Hagenaar liep hierbij een hoofdwond op. Gezien de verwondingen van de Hagenaar, deed de Technische Ongevallen Dienst van Politie Haaglanden onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Politie zoekt getuigen straatroof
Delft De politie zoekt getuigen van een straatroof op de Korftlaan. Een nog onbekende man beroofde zondagavond 8 november om 22.20 uur een 19-jarige man uit Delfgauw van zijn tas. De man liep ter hoogte van de camping toen een auto stopte en er een man uitstapte. Voor de Delfgauwenaar het in de gaten had, nam hij de tas van hem af en stapte weer in de auto. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Burgernetactie na inbraak apotheek
Delft Een nog onbekende man probeerde zondagochtend 8 november om 08.00 uur in te breken in de apotheek aan de Julianalaan. Politiepersoneel dat een onderzoek instelde, zag dat een ruit van de apotheek verbroken was. In het pand was niemand meer aanwezig. De politie zette Bugernet in. Dat leidde helaas niet tot de aanhouding van de verdachte.
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.