Gemeente Wassenaar

Bekendmaking genomineerden sportprijzen 2009

De genomineerden voor de sportprijzen van het jaar 2009 zijn bekend.

Hieronder staan in willekeurige volgorde de genomineerden voor de prijzen sportman, sportvrouw, sportteam en sportvrijwilliger van het jaar 2009 welke op 28 november a.s. bekend zullen worden gemaakt Bovendien zijn de (inter)nationale kampioenen uit Wassenaar in de bijlage vermeld. Zij zullen op 28 november gehuldigd worden.

Karin Simons (zwemmen)
Karin beoefent zowel het wedstrijdzwemmen bij WZK Wassenaar als het synchroonzwemmen bij DSZ in Den Haag. Bij het synchroonzwemmen heeft zij dit jaar op diverse onderdelen het kringkampioenschap behaald. Op nationaal niveau bevindt zij zich in de sub-top. Ook bij het wedstrijdzwemmen leverde zij mooie prestaties waaronder 2^e en 3^e plaatsen bij de Open Nederlandse Masterkampioenschappen.

Roxanne van Hemert (schaatsen)
De 19 jarige Roxanne van Hemert is reeds verscheidene keren Sportvrouw van Wassenaar geworden. Momenteel maakt zij deel uit van de Jong Oranje ploeg van de KNSB. Ook het afgelopen seizoen heeft zij opnieuw progressie getoond. Zij traint dagelijks twee keer en dat 7 dagen in de week. Dit heeft wel tot fantastische prestaties geleid, t.w.:
* wereldkampioen allround bij de junioren
* wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter
* werd met de jong Oranjeploeg wereldkampioen ploegenachtervolging
* Nederlands kampioen allround bij de junioren
* Nederlands kampioen junioren op de 500, 1.000 en 1.500 meter

Lisanne Grimberg (voetballen)
Lisanne speelt bij de eredivisieploeg ADO Den Haag en eindigde dit jaar 2^e in de competitie. Bovendien heeft zij een belangrijke rol gespeeld in het Nederlands team voor speelsters onder 17 jaar. In 3 wedstrijden maakte zij 6 doelpunten, waardoor zij een plaats veroverde in het nationale team voor onder 19 jaar. In dit team maakte zij in 6 wedstrijden 3 doelpunten.

Erik Simons (zwemmen)
Erik zwemt al enige jaren in de sub-top van Nederland. Naast uitstekende prestaties op districtsniveau, heeft hij bij de Nederlandse masterkampioenschappen lange baan de titels veroverd op zowel de 800 als 1.500 meter vrije slag in de categorie 20 - 25 jaar.

R.J. Esser (golf)
De heer Esser promoveerde met Senioren I van KHGCC naar de hoogste klasse en werd landskampioen met Heren 2 in de reserve 1^e klasse. Voorts behaalde hij een 12^e plaats bij de individuele Europese Senioren Kampioenschappen en een 4^e plaats bij de Ned. Seniorenkampioenschappen. Ook is de heer Esser Ned. Kampioen Matchplay Senioren 2009 geworden en is hij geselecteerd voor de interland tegen België omdat hij als nummer 1 op de seniorenranking 2009 is geëindigd.

Heren Senioren I WGC "Rozenstein" (golf)
Dit team is voor de 2^e keer Nederlands kampioen bij de senioren geworden.


1^e team sv Wassenaar (voetbal)
Ondanks het feit dat een aantal goede voetballers was vertrokken, en men vreesde tegen degradatie te moeten knokken, is dit team rechtstreeks gepromoveerd naar de 3^e klas zaterdagvoetbal van de KNVB.

Heren 2 KHGCC (golf)
Dit team heeft voor de 3^e keer achtereen het landskampioenschap in de reserve-hoofdklasse gewonnen. De heer Cor Noordover (WZK) De heer Noordover is al meer dan 35 jaar lid van WZK en heeft o.a. de volgende vrijwilligerstaken verricht:

* official bij wedstrijdzwemmen

* voorzitter afdeling elementair zwemmen

* mede-organisator nachtmarathon

* verzorgen stencilwerk en clubblad en opstellen programma's voor waterpolo en wedstrijdzwemmen

* zorgde voor inrichting clubruimte

De heer H.Oly (s.v. Wassenaar)
De heer Oly heeft zicht ontpopt tot clubarchivaris en het het jubileumboek samengesteld. Hij brengt clubbladen rond en is betrokken bij het onderhoud van de terreinen.

Sporttalenten
Dit jaar zal voor het eerst niet de aanmoedigingsprijs aan één talent worden uitgereikt, maar zullen de aangemelde talenten allen in 't zonnetje worden gezet. Het gaat hierbij om:

Janneke Wouters (handbal), Aimeé Weise (dressuur), Jasmijn Ruigrok (zwemmen). Nick Blankvoort (badminton), Miranda Slootweg (schaatsen), Megan Vollebregt (schaatsen) en Ingeborg Efdée (zwemmen).

Huldiging Nederlands kampioenen (of hoger)

* heren 2 KHGCC landskampioen van de reserve 1^e klasse
* dhr. Esser Nederlands kampioen Matchplay Senioren 2009
* Bart Drechsel bij Ned. masterkampioenschappen 1^e op de 200 m. vlinder categorie 20-25 jaar

* Erik Simons bij de Nederlandse masterkampioenschappen lange baan de titels op zowel de 800 als 1.500 meter vrije slag in de categorie 20 - 25 jaar.

* Rob van Vliet nationaal kampioen bij de Nederlandse masterkampioenschappen op de 400 m. wisselslag in de categorie 25 tot 30 jaar

* Estafetteteam WZK werd nationaal kampioen bij de Nederlandse masterkampioenschappen op de 4x50m. vrije slag
* Roxanne van Hemert behaalde de volgende titels:
+ wereldkampioen allround bij de junioren
+ wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter
+ werd met de jong Oranjeploeg wereldkampioen ploegenachtervolging

+ Nederlands kampioen allround bij de junioren
+ Nederlands kampioen junioren op de 500, 1.000 en 1.500 meter
* Senioren Heren I WGC "Rozenstein"

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl