Gemeente Vlaardingen


Verhalen op grote hoogte in Panorama Vlaardingen

09 november 2009

Op zaterdag 7 november en zondag 8 november konden Vlaardingers op grote hoogte naar verhalen luisteren in een reuzenrad aan de Maasboulevard. Ook kunstwethouder Jan Robberegt stapte in een gondel. Panorama Vlaardingen was onderdeel van de Kunstmaand.

In elke gondel vertelde een verhalenverteller herinneringen en verhalen van Vlaardingers en hun Waterweg. Genietend van het weidse uitzicht hoorden mensen verhalen over het vroegere pontje, over het werken aan de overkant en over het plezier van varen. Wie meerdere gondels bezocht, kon zo een eigen verhalenbundel samenstellen. Die verhalen werden ter plekke gebundeld en meegegeven aan de bezoekers.

Wethouder Jan Robberegt bij Panorama Vlaardingen

Persoonlijk
Panorama Vlaardingen wilde de intense relatie tussen Vlaardingen en het water vangen aan de hand van persoonlijke herinneringen. Bekende Vlaardingers als Remi Poppe, voormalig wethouder Ben van der Velde, stadsdichter Benne van der Velde en kunstenaar Wilma Kuil (de Bloementrappen) vertelden over hun herinneringen en ervaringen. Maar ook onbekende Vlaardingers deelden hun bijzondere herinneringen met het publiek.

Organisatie
De organisatie van Panorma Vlaardingen was in handen van kunstenares Esther Didden in opdracht van Stichting Mareado, en in samenwerking met de gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Waterweg Wonen en Delta Port Donatiefonds.