Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 november 2009

Aanhoudingen na poging openbreken condoomautomaat

Enschede

Twee Enschedeers van 18 jaar zijn maandagmorgen de 9e november aangehouden nadat ze betrapt waren bij het proberen open te breken van een condoomautomaat.

Maandagmorgen 9 november omstreeks 01.00 uur viel het surveillerende politiemensen op dat twee jongens zich verdacht ophielden bij een winkel aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Het was de politiemensen bekend dat de condoomautomaat die daar aan de muur hangt, regelmatig was open gebroken. De twee jongens werden in de gaten gehouden en gezien werd dat ze trachtten de automaat open te breken. Hierop werd actie ondernomen en werden de twee aangesproken om te worden aangehouden, beiden gingen er vandoor. Een van de twee, die er op een fiets vandoor ging, werd met behulp van een diensthond aangetroffen. De hond hoefde niet te worden ingezet maar hij vond de verdachte in een tuin van een van de woningen in de buurt. Op aanwijzen van de hond kon deze jongen, een 18-jarige Enschedeër, worden aangehouden. In de fietstas en bij de fiets, werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. Deze zijn inbeslaggenomen en de 18-jarige is overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek werd opgesloten. Uit dit onderzoek kwam naar voren wie de tweede verdachte was en deze, een eveneens 18-jarige Enschedeer, is thuis aangetroffen en ook aangehouden en op het bureau opgesloten. (2009050832)

Twee jongens aangehouden na diefstal spullen uit jaszak

Denekamp

Twee jongens uit Oldenzaal werden zondagmiddag 8 november door een badmeester betrapt toen zij goederen uit een jas stalen in het zwembad in Denekamp.

Een badmeester van het zwembad aan de Molendijk in Denekamp, zag zondagmiddag 8 november rond 15.15 uur dat een jongen spullen haalde uit een jaszak van een jas die daar hing. Bleek dat hij, een 13-jarige jongen uit Oldenzaal uit de jaszak een telefoon en een portemonnee had weggenomen. Hij vertelde dat een andere jongen, bleek een 15-jarige Oldenzaler te zijn, hem op de goederen had gewezen. Beiden werden door de badmeester meegenomen in afwachting van de politie. Door de politiemensen werden de twee jongens aangehouden en meegenomen naar het bureau in Oldenzaal, waar een verklaring van hen is opgenomen. Daarna zij de twee overgedragen aan hun ouders. Proces-verbaal wordt opgemaakt en justitie gaat bepalen wat er met hen moet gebeuren. Aangifte door de eigenaresse van de weggenomen spullen wordt gedaan. (2009050775)

Gestolen auto teruggevonden

Enschede

Een gestolen auto, waarvan vrijdag de 6e jl. aangifte was gedaan, werd zondagmiddag 8 november aangetroffen aan de Kotkampweg in Enschede. Bleek dat de auto behoorlijk was beschadigd en de eigenaar zal dit inventariseren en hierover een aparte verklaring komen afleggen. Er werden geen sporen aangetroffen die tot opsporing van de dief dan wel dieven kunnen leiden en de auto is teruggegeven aan de eigenaar.