Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 09-11-2009

Gewond na aanrijding

AMERSFOORT- Op zondag raakte een snorfietser gewond bij een aanrijding. Omstreeks 14.00 uur reed een 17-jarige snorfietser over het fietspad aan de Noordewierweg. Op de kruising met de Rijnstraat ontstond een aanrijding met een personenauto. De auto werd bestuurd door een 26-jarige automobilist uit Amersfoort. Vermoedelijk had de 17-jarige jongen het rode verkeerslicht genegeerd. Hij werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Beroving

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een vrouw beroofd door een nog onbekende man. Omstreeks 06.10 uur liep een 42-jarige vrouw uit Amersfoort over de Teut. Plotseling werd zij tegengehouden door een onbekende man. De man bedreigde haar met een mes en hij vroeg haar telefoon. De vrouw gaf haar telefoon af en de overvaller, man tussen 25/35, tussen de 1.60 en 1.70 lang met donkere huidskleur, rende hard weg.

Rollen

LEUSDEN- Op zondagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze een portemonnee hadden gestolen. Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een 52-jarige man was bestolen van zijn portemonnee in een horecagelegenheid aan de Kooikersgracht. Agenten gingen ter plaatse uit onderzoek bleek dat twee mannen in de leeftijd van 44 en 48 jaar uit Leusden de man hadden bestolen. De lege beurs van de 52-jarige man uit Leusden werd leeg aangetroffen in het toilet.

Politie Utrecht start 1-1-2 campagne

REGIO UTRECHT- Op woensdag 11 november start de politie Utrecht een
1-1-2 campagne tegen autokraken. In de regio worden jaarlijks gemiddeld 15.000 autokraken gepleegd. Naast overlast voor de autobezitter kost het de politie veel tijd om de zaak achteraf op te lossen. Er kan veel tijd en schade bespaard worden als de burger bij een dreigende autokraak 112 belt.

Uitgangspunt voor de campagne is dat burgers vaak intuïtief aanvoelen dat een situatie verdacht is maar daar niet op reageren. Slechts een beperkt aantal burgers belt bij en verdachte situatie 1-1-2. De campagne helpt burgers daarom verdacht gedrag te herkennen, in dit geval met concrete signalen die vooraf gaan aan een autokraak.

Korpschef Stoffel Heijsman geeft uitleg over de campagne. Op woensdagochtend 11 november 2009 is er een persbijeenkomst van 09.00 uur tot 10.00 uur op het politiebureau aan de Kroonstraat 25 te Utrecht. Media is hierbij van harte uitgenodigd. Gelieve dit wel kenbaar te maken, telefonisch via 030-6577111 of per mail via Thomas.Aling@utrecht.politie.nl.