Gemeente Son en Breugel


de heer H.M. Kapteijns

Koninklijke onderscheiding voor de heer H.M. Kapteijns

Benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer H.M. Kapteijns (55 jaar) heeft zich jarenlang op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt voor de Son en Breugelse samenleving. Hij is ruim 29 jaar lid van de vrijwillige brandweer Son en Breugel en is een persoon met grote inzet en met "een hart op de goede plaats".

De heer Kapteijns trad op 1 september 1980 toe tot het korps. Hij werd benoemd tot Aspirant Brandwacht. Per 1 september 1981 werd hij bevorderd tot Brandwacht 2e Klasse.
Per 1 januari 1986 tot Brandwacht 1e Klasse en per 1 januari 1988 tot Hoofdbrandwacht.

Naast deze hoofdfunctie verrichtte hij diverse nevenfuncties binnen de brandweer.
Hij was stimulator van en deelnemer aan de Regionale Brandweerwedstrijden en de landelijke ABWC-brandweerwedstrijden. Daarnaast bood hij jarenlang ondersteuning en begeleiding bij oefeningen.
Hij werd door velen binnen het korps gewaardeerd vanwege zijn vakmanschap en deskundigheid.

Enkele jaren geleden is de heer Kapteijns door een noodlottig ongeval tijdens een brandbestrijding gedeeltelijk invalide geraakt. Op dat moment kwam voor hem een abrupt einde aan de repressieve dienst. Na een korte periode van herstel behaalde hij het certificaat "Centralist VC-2" en werd hij in ingezet bij grote calamiteiten als chauffeur-centralist op de verbindingscommandowagen.

Op 7 november a.s. neemt hij om leeftijdsredenen, afscheid van de brandweer.