Anja van Gorsel nieuwe voorzitter College van Bestuur Albeda College

09/11/2009 11:07

Albeda College

De Raad van Toezicht van het Albeda College is verheugd mee te kunnen delen dat, met ingang van 1 januari 2010, mevrouw drs. A. (Anja) van Gorsel (53 jaar) is benoemd tot voorzitter College van Bestuur.

Zij zal het voorzitterschap overnemen van Piet Boekhoud die, zoals bekend per eind december van dit jaar, na een indrukwekkende loopbaan bij het Albeda College, zal terugtreden als bestuursvoorzitter.

Anja van Gorsel begon haar loopbaan aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, waar zij afstudeerde als bedrijfssocioloog. Zij is haar carrière begonnen in de publieke sector en was reeds op jonge leeftijd directeur P? bij de gemeente Vlaardingen, gevolgd door een directiefunctie bij de gemeente Leiden. In 1995 maakte zij de overstap naar het interim management bureau Boer & Croon. In die rol was zij in verschillende projecten als procesmanager in het beroepsonderwijs werkzaam. Gedurende die tijd is zij ook enkele jaren voorzitter geweest van de Raad van Bestuur van de SVRZ, een grote zorgaanbieder in Zeeland.

In 2000 richtte zij PublicSpirit op, het werving- en selectiebureau voor topfuncties in de publieke sector. Zij is op dit moment directeur bij het advies- en managementbureau BMC.

Anja van Gorsel kan terugkijken op een lange ervaring als bestuurder in non-profit en profit organisaties, waarin de publieke sector altijd een centrale rol heeft gespeeld. De Raad van Toezicht meent dat met deze benoeming het College van Bestuur een voorzitter krijgt die kan opereren in het netwerk van het Albeda College en in het bijzonder in de stad Rotterdam en de Regio Rijnmond. Haar maatschappelijke passie, gedreven persoonlijkheid en brede kennis en ervaring zijn belangrijk voor een goede invulling van het bestuursvoorzitterschap. Zij zal haar rol in het College van Bestuur vervullen in samenwerking met Renata Voss en Marcel Nollen als de andere leden van het College van Bestuur.

Het Albeda College is verheugd dat deze ervaren bestuurder het College vanaf 1 januari 2010 gaat leiden.





http://www.albeda.nl