3 M bekroond door Alliance to Save Energy

09/11/2009 12:00

3M Nederland B.V.

Folie maakt energiebesparingen tot 32 procent op LCD-tv's en tot 30% op beeldschermen mogelijk

De Optical Systems divisie van 3M is door de Alliance to Save Energy bekroond met de 'Innovative Star of Energy Efficiency' voor haar Vikuiti Dual Brightness Enhancement Film (DFEF) voor LCD-tv's en -beeldschermen. Sinds 1993 waardeert de Alliance to Save Energy - een internationale non-profitverband van toonaangevende bedrijven, overheden, milieu- en consumentenorganisaties - inspanningen op het gebied van energiebesparing, kostenefficiëntie en milieubescherming. Een van de zeven prijscategorieën is de Innovative Star, die wordt uitgereikt voor een nieuwe technologie of dienst met de potentie om de markt van energie-efficiëntie te veranderen maar nog in een pril ontwikkelingsstadium verkeert en haar besparende vermogen nog moet bewijzen.

"Nu de wereldwijde vraag naar energie maar blijft groeien, is er meer reden dan ooit om stil te staan bij de inspanningen om efficiënter met energie om te gaan. Wij zijn erg onder de indruk van het werk van 3M om het energieverbruik van elektronische apparatuur zoals LCD-televisies en computerbeeldschermen te verminderen," aldus Kateri Callahan, voorzitter van de Alliance to Save Energy. "Het vasthoudende streven van 3M naar energie-efficiëntie blijkt duidelijk uit de DBEF-folie en kan als voorbeeld dienen voor de hele elektronica-industrie."

"Het energieverbruik is een steeds belangrijker aspect van elektronische apparatuur geworden. We zijn zeer vereerd met de prijs van de Alliance to Save Energy en beschouwen deze als erkenning voor onze inspanningen om apparaten energie-efficiënt te maken zonder afbreuk te doen aan de prestaties," vertelt Mike Kelly, 3M's Executive Vice President voor Display and Graphics. "We blijven ons richten op innovatie en uiteenlopende vormen van energie-efficiëntie. Sterker nog, 3M heeft hiervoor een speciale divisie opgericht: 3M Renewable Energy."

3M Vikuiti DFEF, een reflecterende polarisator, is een revolutionaire, meerlaagse folie die het licht kan recyclen dat normaal gesproken wordt geabsorbeerd door de polarisator in LCD-schermen. Recycling van dit licht verhoogt de helderheid van LCD-schermen en vermindert het vermogen dat nodig is om televisies en beeldschermen te laten werken.

3M bekroond met 'Innovatiester voor energie-efficiëntie' van Alliance to Save Energy (vervolg)

Met de Vikuiti DBEF-folie kunnen fabrikanten twee of meer lampen weglaten uit het backlight-ontwerp van LCD-beeldschermen en -televisies, waardoor de totale energie-efficiëntie van deze apparaten met maar liefst 32 procent kan stijgen. Met Vikuiti DBEF zou 101,7 miljard kWh kunnen worden bespaard op alle tussen 2006 en 2011 verkochte LCD-tv's.

De Alliance to Save Energy heeft de 'Innovative Star of Energy Efficiency' op 17 september jl. aan 3M overhandigd tijdens een feestelijke prijsuitreiking op de 'Avond met de sterren van de energie-efficiëntie' in Washington DC. De CEO van 3M, George Buckley, was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.3M.nl