Gemeente Doetinchem

Persbericht, 6 november 2009

Burgemeester Kaiser huldigt mevrouw Tijding-Palm tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw A.L.G. Tijding-Palm wordt zaterdag 7 november 2009 officieel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangt de Koninklijke versierselen uit handen van burgemeester Kaiser tijdens de viering van het 75-jarig bestaan van de Omni Zwemvereniging Nieuwe Doetinchemse Dolfijn in de Olde Beth.

Mevrouw Tijding-Palm (50) ontvangt de Koninklijke Onderscheiding vanwege haar bijzondere inzet voor Omni Zwemvereniging Nieuwe Doetinchemse Dolfijn (NDD). Sinds 1991 is zij betrokken bij de vereniging. Tot 1997 was ze trainster van de jongste kinderen van de basisafdeling. Tevens zette zij zich in voor de samenvoeging van twee verenigingen tot de huidige NDD. Mevrouw Tijding-Palm was mede verantwoordelijk voor het beleid en de structuur van de nieuwe vereniging en organiseerde allerlei activiteiten. Tot op heden is mevrouw Tijding-Palm lid van de examencommissie, lid van de jubileumcommissie ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de vereniging en secretaris en redacteur van het clubblad. Daarnaast is ze trainster bij de trim en recreatiegroep. Mevrouw Tijding- Palm is sinds dit jaar ook secretaris van de Kring Gelderland van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Koninklijke Onderscheiding
Een Koninklijke Onderscheiding, in de volksmond ook wel lintje genoemd, is een blijk van waardering voor personen die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving. Dat kunnen mensen zijn die zich vele jaren als vrijwilliger inzetten voor een vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Maar ook mensen die binnen hun werkomgeving bijzondere prestaties leveren kunnen voor een lintje in aanmerking komen.

Lees meer