Watersportverbond - KNWV

101 deelnemers aan jubilerende Goofies Races

maandag 9 november 2009

Vijfentwintig jaar geleden begonnen twee mannen genaamd Goof een zeilrace. Anno 2009 zijn deze 'Goofies Races' uitgegroeid tot een serie ORC-wedstrijden met meer dan honderd inschrijvingen. Een verslag van de jubileum-editie.

Start ORC bij Goofies Races foto WSV Noord-Beveland De Goofies Races zijn ondanks de vele deelnemers informele wedstrijden waarbij het plezier voorop staat. De races worden gevaren vanuit Colijnsplaat op de eerste zaterdagen van de maanden oktober tot en met april.

Pijpenstelen
Tijdens de wedstrijden afgelopen weekend was het met het buiige weer deze keer echt âwatersportâ; het regende bij tijd en wijlen
pijpenstelen. Helaas liet daarbij de wind de zeilers ook nog eens in de steek.

Zoals wel vaker bij buiig weer wisselde die sterk van richting. Op een gegeven moment voeren aan beide kanten van de Oosterschelde de boten zelfs (bijna) voor de wind maar met tegengestelde koers. Van een mooi kruisrak was dan ook geen sprake.

Geen problemen aan de start
Naast het aantal deelnemers, dat zoals gebruikelijk voor november hoog was (101), viel ook het relatief groot aantal nieuwe inschrijvers op. De grote hoeveelheid boten op de startlijn leverde geen problemen op.

Alleen een ongemeten boot die precies tijdens de start op de motor het startveld wilde kruisen maakte de start nog spannend. Gelukkig liep alles goed af. De bemanning van de boot op de motor heeft vermoedelijk wel een aantal nieuwe woorden geleerd. De wedstrijd verliep verder zonder problemen en het veld lag op ook gecorrigeerde tijd relatief dicht bij elkaar.

Uitslagen Goofies november 2009
Bij de ORC-CLUB 1 boten wonnen Roelien Ornee en Bert Dolk uit
Zierikzee met de Ragazza, voor Ralph Berkmans uit Antwerpen met de Antilope en Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam die met de Stortemelk 3^e werd. Onder IRC was de uitslag voor de 1^e drie gelijk aan die van ORC.

De ORC-CLUB 2-5 klasse werd gewonnen door Kees Meijer uit Waalre met de Switch, voor Jaap Jansen uit Veere met de Jingle en Johan Bol uit Goes die met de A Boen 3^e werd. Op de website van de organiserende WSV Noord-Beveland kunt u de volledige uitslagen bekijken.Â