Gemeente Stein


Informatie hondenbeleid (in Stein, honden aan de lijn)

In de hele gemeente Stein geldt voor honden een aanlijnverplichting. Overal binnen en buiten de bebouwde kom in de gemeente Stein moeten honden aangelijnd zijn. Als uw hond niet aangelijnd is riskeert u een boete, die door de politie of opsporingsambtenaar wordt uitgeschreven. Uitzondering hierop zijn de losloopgebieden binnen de gemeente. In deze losloopgebieden, die door het College van Burgemeester en Wethouders worden vastgesteld, hoeven de honden niet aangelijnd te zijn. Deze losloopgebieden zijn gemarkeerd met bordjes.

In losloopgebieden moeten honden onder appel staan (luisteren naar hun baasje). Honden mogen niet zonder toestemming over privé eigendommen lopen. Onder privé eigendom wordt onder andere verstaan aangrenzende tuinen, akkers en weilanden van agrariërs.
Veel wandelaars stellen het op prijs als u uw loslopende hond bij u roept en even vasthoud.

Meer informatie over het gemeentelijk hondenbeleid kunt u vinden op de gemeentelijke website www.gemeentestein.nl onder het menu milieu en afval submenu hondenbeleid. Op de website kunt u ook een tekening met de losloopgebieden downloaden.