Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord. 13.30 uur

Utrecht, 09-11-2009

Rijden in gestolen auto

SOEST- Op vrijdagavond werden een autodief na een achtervolging aangehouden.

Omstreeks 21.55 uur zag agent op de Steenhoffstraat een auto rijden met defecte verlichting. De motoragent zag in de auto drie jongens zitten. De motoragent wilde de jongens controleren en plotseling sloeg de bestuurder de Dalweg in en verhoogde fors zijn snelheid om uit te komen op de Laanstraat. Door de inzittenden werden verschillende goederen door de geopende portierramen gegooid die tegen de agent aankwamen kennelijk om hem te laten vallen. Ter hoogte van de Koningsweg keerde de bestuurder de auto. Een agent versperde de doorgang. De auto reed echter met hoge snelheid door en de agent moest snel wegrijden om niet geraakt te worden. Op de Parallelweg gebeurde hetzelfde en hier werd de agent ook bijna aangereden.

Uiteindelijk werd de auto aan de kant gezet op de Koningsweg. Een 18-jarige man uit Amsterdam kon uiteindelijk worden aangehouden. Twee andere mannen wisten via de sloot te ontkomen.

Politie Utrecht start 1-1-2 campagne

REGIO UTRECHT- Op woensdag 11 november start de politie Utrecht een
1-1-2 campagne tegen autokraken. In de regio worden jaarlijks gemiddeld 15.000 autokraken gepleegd. Naast overlast voor de autobezitter kost het de politie veel tijd om de zaak achteraf op te lossen. Er kan veel tijd en schade bespaard worden als de burger bij een dreigende autokraak 112 belt.

Uitgangspunt voor de campagne is dat burgers vaak intuïtief aanvoelen dat een situatie verdacht is maar daar niet op reageren. Slechts een beperkt aantal burgers belt bij en verdachte situatie 1-1-2. De campagne helpt burgers daarom verdacht gedrag te herkennen, in dit geval met concrete signalen die vooraf gaan aan een autokraak.

Korpschef Stoffel Heijsman geeft uitleg over de campagne. Op woensdagochtend 11 november 2009 is er een persbijeenkomst van 09.00 uur tot 10.00 uur op het politiebureau aan de Kroonstraat 25 te Utrecht. Media is hierbij van harte uitgenodigd. Gelieve dit wel kenbaar te maken, telefonisch via 030-6577111 of per mail via Thomas.Aling@utrecht.politie.nl.