Gepubliceerd op 8 november 2009
Louise Fresco spreekt zich uit over voedselvraagstukken
Bekijk de registratie van de AUV-lezing 'Vlees noch Vis'
Gepubliceerd op 8 november 2009
AUV-lezing Louise Fresco
Foto: Monique Kooijmans
Universiteitshoogleraar Louise Fresco hield op 7 november de
AUV-lezing met de titel ' Vlees noch Vis'.
Louise Fresco stelde een aantal elementaire vragen over de menselijke
vlees- en visconsumptie. Hoe natuurlijk is het om dieren te eten? En
hoe gezond? Wat zijn de gevolgen van de met economische ontwikkeling
gepaard gaande toename van vleesconsumptie in bijvoorbeeld China? Zijn
er straks nog wel voldoende eiwitten voor de hele wereldbevolking?
Fresco besprak de morele lading die de consumptie van vlees altijd
heeft aangekleefd, in alle religies en culturen. Hoe kijken we daar in
tijden van overbevissing en massaproductie tegenaan? En waar gaat het
heen: eten we straks nog echt vlees, of bekeren we ons collectief tot
kunstvlees uit soja, algen of insecten? Want of een volstrekt
vegetarisch dieet een alternatief is, is maar de vraag.
Bekijk nu via onderstaande verwijzing de videoregistratie van Fresco's
lezing.
Verwijzingen
Videoregistratie lezing Louise Fresco
Over Louise Fresco
Louise O. Fresco (promotie Tropische plantenteelt WAU 1986) is
universiteitshoogleraar Grondslagen van duurzame ontwikkeling in
internationaal perspectief aan de UvA, visiting professor aan Stanford
University en distinguished professor aan Wageningen Universiteit. Zij
is een internationaal vermaarde autoriteit op het gebied van
voedselvraagstukken. Naast haar wetenschappelijke werk is Fresco
actief als regeringsadviseur en auteur van romans en columns.
Bron: Alumnirelaties en Universiteitsfonds
Universiteit van Amsterdam