Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 8 november 2009

Louise Fresco spreekt zich uit over voedselvraagstukken

Bekijk de registratie van de AUV-lezing 'Vlees noch Vis'

Gepubliceerd op 8 november 2009
AUV-lezing Louise Fresco
Foto: Monique Kooijmans

Universiteitshoogleraar Louise Fresco hield op 7 november de AUV-lezing met de titel ' Vlees noch Vis'.

Louise Fresco stelde een aantal elementaire vragen over de menselijke vlees- en visconsumptie. Hoe natuurlijk is het om dieren te eten? En hoe gezond? Wat zijn de gevolgen van de met economische ontwikkeling gepaard gaande toename van vleesconsumptie in bijvoorbeeld China? Zijn er straks nog wel voldoende eiwitten voor de hele wereldbevolking?

Fresco besprak de morele lading die de consumptie van vlees altijd heeft aangekleefd, in alle religies en culturen. Hoe kijken we daar in tijden van overbevissing en massaproductie tegenaan? En waar gaat het heen: eten we straks nog echt vlees, of bekeren we ons collectief tot kunstvlees uit soja, algen of insecten? Want of een volstrekt vegetarisch dieet een alternatief is, is maar de vraag.

Bekijk nu via onderstaande verwijzing de videoregistratie van Fresco's lezing.

Verwijzingen

Videoregistratie lezing Louise Fresco

Over Louise Fresco

Louise O. Fresco (promotie Tropische plantenteelt WAU 1986) is universiteitshoogleraar Grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief aan de UvA, visiting professor aan Stanford University en distinguished professor aan Wageningen Universiteit. Zij is een internationaal vermaarde autoriteit op het gebied van voedselvraagstukken. Naast haar wetenschappelijke werk is Fresco actief als regeringsadviseur en auteur van romans en columns. Bron: Alumnirelaties en Universiteitsfonds