Gemeente Leeuwarden

Landes Uitgevers naar Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (06-11-2009)

Landes Uitgevers bv uit Drachten opent halverwege november een vestiging in een pand op bedrijvenpark De Hemrik in Leeuwarden. De komst van de Drachtster uitgeverij moet op termijn tussen de veertig en zestig arbeidsplaatsen opleveren voor mensen die nu nog van een bijstandsuitkering afhankelijk zijn. Zij worden door Landes zelf opgeleid tot ervaren advertentieverkopers.

"De keuze voor een vestiging in Leeuwarden was eigenlijk een voor de hand liggende", vertelt projectleider Landes Uitgevers Koen Jager."In onze branche is het vinden van goed verkooppersoneel altijd een groot probleem. Dus toen we vanwege een flinke groei op zoek moesten naar een nieuwe vestiging, zochten we contact met een gemeente waar gemotiveerde en gekwalificeerde mensen in een uitkeringssituatie zitten. Mensen ook die wij zelf kunnen opleiden. In Leeuwarden zit volop potentie, wisten we. De eerste lichting sollicitanten heeft de opleiding inmiddels achter de rug en is aan het werk. Een andere groep is net begonnen aan de opleiding."

Evelien Walstra van de afdeling Economische Zaken van de gemeente is verheugd over de komst van Landes. Zij heeft dan ook namens de gemeente bemiddeld. "Leeuwarden is een stad waar de dienstverlenende sector het merendeel van het werk oplevert. De reclame- en mediabranche is van oudsher heel goed vertegenwoordigd. De komst van Landes versterkt dat profiel."

Landes heeft vestigigngen in Drachten, Lelystad, Heerenveen en nu ook dus in Leeuwarden. De uitgeverij heeft veertig titels in beheer.