VU medisch centrum

Bachelorvoorlichtingsdag lokt scholieren naar VUmc

5 november 2009

Zo'n 350 aankomende geneeskundestudenten hebben zich aangemeld voor de bachelorvoorlichtingsdag op 7 november. Scholieren uit 4, 5 en 6 VWO kunnen hier alles te weten komen over het curriculum en de studie. Er zijn informatiebijeenkomsten waar uitleg wordt gegeven over de toelating en decentrale selectie. Daarnaast is er een informatiemarkt waar studieadviseurs, studenten en docenten vragen van scholieren en hun ouders beantwoorden.

Ook studentenorganisaties presenteren zich. Verder is er op de markt aandacht voor alternatieve opleidingen, mocht iemand geen plaats bemachtigen bij geneeskunde. Scholieren krijgen bovendien een voorproefje van de opleiding: op een fantoom kunnen zij zien waar organen zich in het lichaam bevinden en ze kunnen zelf een KNO-onderzoek doen.

Op het programma staan verder ook diverse practica en rondleidingen. Zo kunnen scholieren in het ziekenhuis een kijkje nemen op de OK, bij de nierdialyse en de afdelingen pathologie, hematologie, longziekten, radiologie en neonatologie. De practica behandelen de anatomie van de rug, cardiologie, fysiologie, maar scholieren kunnen ook oefenen met hechten en prikken of zelfs hun eerste patiƫntengesprek voeren.

Aanmelden voor de bachelorvoorlichtingsdag is mogelijk via de website van de VU. Op 6 februari vindt er opnieuw een bachelorvoorlichtingsdag plaats.

Meer informatie over de studie geneeskunde? bezoek de speciale website .

Monique Krinkels
bron: OnderwijsKatern