Landstede

Meer aandacht voor gezond lichaam

Alle 1200 studenten en zeventig medewerkers van Landstede aan het Dokterspad kunnen vanaf deze week gebruik maken van een eigen fitnessruimte. Landstede biedt op deze locatie mbo-opleidingen aan in de landschappen Handel & Commercie, Veilig & Beschermd, Office & Management en ICT & Technologie.

Het merendeel van de studierichtingen leidt op voor beroepen waarin je normaal gesproken niet heel veel met je fysieke conditie bezig bent. De visie van de directie op deze locatie is, dat je juist in die beroepen - en dus ook in de opleiding daarvoor - tot veel betere prestaties komt, als je ook regelmatig aan je fysieke conditie werkt.

Weerbaarheid
Deze visie is op de Landstede-locatie ook op andere vlakken terug te vinden. Zo zijn er onlangs weerbaarheidstrainingen gegeven aan de studenten. Hierbij werden de studenten bijvoorbeeld uitgedaagd om op 'karate-achtige' wijze van zich af te slaan.

De training draagt bij aan het zelfvertrouwen en de assertiviteit van de studenten. Je houding en weerbaarheid heeft bijvoorbeeld invloed op hoe je in een kantoor of winkel staat en hoe je met klanten omgaat. Ook voor de vaardigheden op het gebied van je verbale communicatie is zo'n training zinvol.

Met het in gebruik nemen van de fitnessruimte wil deze locatie studenten én docenten in de gelegenheid stellen om tussen de lessen door of na de lessen aan hun conditie te werken. Bij de aanvang van het schooljaar presenteerde de directie een tweetal bedrijfsfietsen waarmee de docenten tussen Landstedelocaties kunnen pendelen. Hiervan wordt inmiddels veelvuldig gebruik gemaakt.