Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 09-11-2009

Slachtoffer verkeersongeval overleden

OOSTERHOUT: De 73-jarige Oosterhoutse vrouw die woensdagmorgen 4 november jl. ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval op de Burgemeester Holtroplaan is zondagmiddag 8 november jl., in het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht te Breda, overleden,

Het ongeluk gebeurde woensdagmorgen omstreeks 09.45 uur op het zebrapad op de Burgemeester Holtroplaan. Het slachtoffer stak via het zebrapad de rijbaan over en werd aangereden door een automobiliste. De veroorzaakster, een 58-jarige vrouw uit Breda, had het slachtoffer voor het ongeval zien staan op de vluchtheuvel in het midden van de rijbaan. Ze had de indruk dat het slachtoffer zou blijven staan, dat bleek niet het geval. Het 73-jarige slachtoffer kwam via de motorkap tegen de vooruit en belandde vervolgens op het wegdek.

Verkeersongevalanalisten onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en het
beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen maakt de politie een proces-verbaal op.

Brand in woning Werkendam en woning Drimmelen

WERKENDAM: Vanmorgen is omstreeks 10.40 uur een brand gemeld in een woning aan het Talingpad. Ter plaatse bleek het om een binnenbrand te gaan. De brandweer heeft de 46-jarige bedlegerige bewoonster van haar bed gehaald en uit het pand gedragen. Ze is met rookverschijnselen naar een ziekenhuis in Utrecht vervoerd.

Er kwam een traumaheli en een ambulance ter plaatse.. Het slachtoffer lag beneden te slapen in een zijkamer. Ze is bedlegerig en ontdekte zelf de brand. Ze heeft ook direct naar man gebeld, die met spoed naar huis kwam. Hij is ook opgevangen door de GGD evenals een buurtbewoner die geassisteerd had en rook had binnen gekregen. Het slachtoffer werd met rookverschijnselen en ademhalingsproblemen overgebracht met een ziekenauto naar het UMC Utrecht. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Gelet op de sporen lijkt de brand in de woonkamer in de hoek nabij de computer te zijn ontstaan. Salvage is namens de verzekeringsmaatschappij gewaarschuwd om de 1e maatregelen te nemen.

DRIMMELEN: Zondagavond werd omstreeks 21.00 uur een binnenbrand gemeld in een woning aan de Dorpsstraat. Ter plaatse bleek dat de brand woedde in de open haard tussen de balkenvloer en de verdieping daar beneden. Brandweerlieden hebben om bij de brandhaard te komen, een gedeelte moeten openzagen. De schade is aanzienlijk.

Winkeldief bedreigt bedrijfsleider supermarkt

WAALWIJK: Vanmorgen is in een supermarkt aan de Grotestraat een 28-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. De Tilburgse veelpleger bedreigde de bedrijfsleider van de winkel.

Een medewerker van de supermarkt zag dat twee mannen de winkel in kwamen die zich verdacht gedroegen. Een van de mannen had een leeg krat uit de winkel gepakt en deze ingeleverd bij de flessenautomaat. De bedrijfsleider zag dat deze man ook nog twee potten oploskoffie in zijn jaszak stak. Bij de kassa bood de dief alleen de emballagebon aan. De bedrijfsleider hield de dief tegen. De Tilburger verzette zich waarna er een handgemeen ontstond. De veelpleger uitte vervolgens ernstige dreigementen, waarbij hij dreigde de leidinggevende van de winkel dood te maken. De verdachte is een veepleger. Hij is in verzekering gesteld.

Dronken Almkerker rijdt tegen geparkeerde auto

DUSSEN: Zondagavond is een 25-jarige dronken automobilist uit Almkerk op de Zuideveldlaan tegen een geparkeerde auto gereden. De bestuurder bleek erg dronken te zijn. Hij kon nauwelijks op zijn benen staan. Hij blies 880 ugl, vier keer de toegestane maximum hoeveelheid van 220 ugl.

De Dussenaar is in 2006 ook al aangehouden voor het rijden onder invloed, toen blies hij 710 ugl. Hij verklaarde dat hij gisteren circa tien glazen bier had gedronken voordat hij achter het stuur was gestapt. Na zijn vorige veroordeling was hij 1½ jaar zijn rijbewijs kwijt. De politie heeft het rijbewijs naar aanleiding van het
percentage dat hij gisteren blies opnieuw ingevorderd.

Armaturen en lampenkappen gestolen uit vrachtauto

SPRANG CAPELLE: Vanmorgen heeft omstreeks 05.00 uur een
vrachtwagenchauffeur ontdekt dat er in zijn aanhangwagen die hij geparkeerd had aan de Bernhardstraat was ingebroken. Het zeil van de aanhangwagen was open gesneden. Ook het zeil van de trekker was open gemaakt. Er is een nog onbekend aantal armaturen en lampenkappen gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

SLEEUWIJK: Vanmorgen is ook ontdekt dat op een terrein aan de Hoogjens in zeker zes vrachtauto's is ingebroken. De sloten van het portier van de cabine waren geforceerd, uit de auto's zijn de autoradio CD spelers gestolen. Ook zijn van de daar gestalde vrachtwagen circa 20
buitenspiegels gestolen. Het terrein is begrensd door hekken. De dieven zijn vermoedelijk via een weiland op aan de achterzijde op het terrein gekomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-11-2009 14:15 | © Regio Midden en West Brabant |