Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Werkconferentie jeugd van Hoogvliet druk bezocht

Ruim 100 professionals, werkzaam in de sectoren onderwijs, welzijn, zorg en kinderopvang, wisselden kennis en ervaringen uit tijdens de werkconferentie "Opgroeien in Hoogvliet" die deelgemeente Hoogvliet op 5 november organiseerde in het informatiecentrum. Wethouder Lamers reageert enthousiast op het initiatief: Dit is de aangewezen manier om professionals met elkaar in contact te brengen.

De deelgemeente startte vorig jaar met het initiatief voor de bijeenkomst. De wethouder stimuleerde de deelgemeente om ook volgend jaar weer een netwerkevenement te organiseren. Volgens Lamers loopt Hoogvliet voorop in dit soort initiatieven.

Wethouder Lamers opende de bijeenkomst. Portefeuillehouder onderwijs, Jacqueline Cornelissen, en portefeuillehouder Welzijn, Marianne van der Ham, boden de wethouder vervolgens een taart in de vorm van een hart. Het geschenk refereerde naar de visie Hart voor Hoogvliet.

Na de aftrap gaf prof. dr. Micha de Winter, verbonden aan de universiteit van Utrecht en lid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling, een lezing Investeren rondom kinderen. Vervolgens gingen de deelnemers aan de slag in 9 verschillende workshops. In het bijzonder de sessies over loverboys en schulden bij jongeren werden gewaardeerd door de professionals.

Deelgemeente Hoogvliet organiseert jaarlijks deze netwerkbijeenkomst. Betrokken afdelingen zijn Jeugd Kansen Zone (JKZ), Communities that Care (CtC) en Deelgemeentelijke Organisatie Sluitende Aanpak (DOSA). Doel van de bijeenkomst is uitwisselen en vergaren van kennis en ervaringen. Daarnaast biedt de bijeenkomst praktische handvatten voor de professionals.

Wethouder Lamers neemt geschenk in ontvangst van Portefeuillehouder onderwijs, Jacqueline Cornelissen, en portefeuillehouder Welzijn, Marianne van der Ham. (Foto: Cor Vos 2009) Prof. dr. Micha de Winter geeft toelichting op zijn advies ´Investeren rondom kinderen. (Foto: Cor Vos 2009)