Gemeente Diemen


Gedeputeerde Bond bezoekt bedrijventerrein Verrijn Stuart

Gedeputeerde bekijkt bedrijventerrein Verrijn Stuart vanuit een Tuk Tuk.

De Gedeputeerde van Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, de heer Jaap Bond, bracht op donderdag 5 november een bezoek aan het bedrijventerrein Verrijn Stuart in Diemen Zuid. In restaurant Go d`Oro sprak hij met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, bestuursleden van de Handels- en Industriegemeenschap Diemen (HID) en wethouder Leo Worm van Economische Zaken over het project kwaliteitsverbetering Verrijn Stuart. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de Tuk Tuk Company aan de Verrijn Stuartweg waarna het hele gezelschap per Tuk Tuk een rondleiding kreeg over het bedrijventerrein.

Rondrit over Verrijn Stuart

Zeven ton provinciale subsidie voor Verrijn Stuart De gemeente Diemen krijgt van de provincie Noord-Holland een subsidie van EUR 700.000,- als bijdrage voor een algehele kwaliteitsverbetering van het bedrijventerrein Verrijn Stuart. Het is mede te danken aan de samenwerking tussen de bedrijvenvereniging HID en de gemeente dat deze subsidie is toegekend.
HIRB-regeling
Deze subsidie wordt verstrekt in het kader van de HIRB-regeling (Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen). De subsidieregeling HIRB stimuleert gemeenten om bestaande bedrijventerreinen opnieuw in te richten, beter bereikbaar te maken en te zorgen voor veiligheid en onderhoud. De bedoeling is met deze subsidie de toch al voorziene kwaliteitsverbetering ten gevolge van werkzaamheden aan de Weesperstraat en Visseringweg, over het hele bedrijventerrein uit te breiden, evenals de looproute naar metrostation Verrijn Stuartweg aan te pakken.

Doelen kwaliteitsverbetering:
Met het project kwaliteitsverbetering Verrijn Stuart worden de volgende doelen nagestreefd:

* Vergroting van de uitstraling en kwaliteit van Verrijn Stuart als duurzame vestigingsplaats

* In navolging van de aanpak van de openbare ruimte (indien nodig) stimuleren tot kwaliteitsverbetering van particulier terrein. Een gestructureerde samenwerking tussen bedrijfsleven/gemeente om optimaal in te spelen op ondernemerswensen.
* Samen zorg dragen voor goed beheer.

Tuk Tuk Company genomineerd voor innovatieve klimaatprijs De Tuk Tuk Company, met het hoofdkantoor aan de Verrijn Stuartweg, was één van de zes genomineerden voor de Eureka Prijsvraag, een prijsvraag van de Provincie Noord-Holland voor innovatieve klimaatideeën. Van de 73 inzendingen werden de 6 beste ideeën genomineerd voor de prijs.
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---