Rechtbank Zutphen


1761 bezoekers op de Open Dag

Zutphen, 9 november 2009 - Het was druk op zaterdag 7 november. Héél druk. Zittingszalen puilden uit, informatiestands waren bijna uitverkocht en de benzinetanks van de politiebusjes waren zo goed als leeg aan het einde van de dag. De teller bij de portier stokte bij 1761 bezoekers.

De Open Dag van de Rechtspraak was weer een groot succes, landelijk en bij de rechtbank Zutphen. Deze mooie dag kwam tot stand door de onvermoeibare inzet van 150 vrijwilligers, waarvan ruim 100 van de rechtbank, parketpolitie en de beveiliging.

Een volle zittingszaal Druk bij de informatiemarkt

Isendoorn College winnaar pleitaward
De dag begon met de pleitwedstrijd tussen het Isendoorn College en het Veluws College. De twee middelbare scholen maakten er een echt juridisch gevecht van in de zittingszaal. Het Isendoorn College speelde de rol van de officier van justitie en het Veluws College die van de verdediging. De uiteindelijke winnaar was het Isendoorn College.

"De presentatie van het Veluws College was erg goed. Maar, het Isendoorn College kwam op het punt van de strategische en inhoudelijke opbouw van hun stuk als sterkste uit de bus. Dat gaf voor de rechtbank de doorslag.", aldus rechtbankvoorzitter mr. C. Kleinrensink, bij het uitspreken van het oordeel.

Twee leerlingen van het Isendoorn College dragen de zaak voor. Ritje in de boevenwagen

Jeugdjournaal op bezoek
Veel ouders en kinderen vonden hun weg naar de rechtbank. Het programma was voor jong en oud. Omdat de rechtbank Zutphen veel activiteiten had voor de jeugdige bezoeker besloot het Jeugdjournaal een reportage te komen maken van de Open Dag.

Ze filmden onder andere bij de verhalen van de ex-gevangenen en de nagespeelde zitting van de omgangsregeling van gescheiden ouders met een 12-jarige dochter.

Marco Mout (met muts) geeft uitleg aan een bezoeker. Rechts Merle Bouwmeester Ondertussen legden Marco Mout en Merle Bouwmeester de laatste hand aan het beeldhouwwerk. Ook bezoekers mochten, onder oplettende begeleiding van Marco of Merle, meehelpen.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 9 november 2009 Naar boven