Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-11-2009

Man mishandelt vriendin in bijzijn van kinderen

BREDA: De politie hield zondagavond een 40-jarige man uit Amsterdam Zuidoost aan voor huiselijk geweld. De man zou zijn 41-jarige vriendin uit Breda hebben mishandeld. Dit gebeurde in haar woning in de wijk Geeren-Noord. De man zou tijdens een relationeel conflict de vrouw meerdere malen in het gezicht hebben geslagen in bijzijn van de kinderen van het stel. Een van de kinderen alarmeerde de politie. Deze hield de man aan. De vrouw gaf aan aangifte te willen doen. Toen de verdachte in verzekering werd gesteld verklaarde hij tegenover de politie dat de klappen een reactie waren geweest op het feit dat de vrouw met huisraad naar hem gooide.

Vier aanhoudingen bij alcoholcontrole

BREDA: De politie hield zondagavond een alcoholcontrole op de
Princenhagelaan. Hierbij zijn vier aanhoudingen verricht. Drie van de verdachten konden na verhoor met een rijverbod en een schikking van het Openbaar Ministerie huiswaarts.
De vierde aangehouden verdachte, een 33-jarige bestuurder uit Wernhout is naar het politiebureau gebracht, nadat de man een stopteken negeerde bij zijn staandehouding. Hij werd korte tijd later alsnog tot stoppen gedwongen. De man verklaarde op het politiebureau dat hij het stopteken niet had gezien. Uit een ademanalyse kwam een uitslag van 620 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor drugsbezit

ETTEN-LEUR: De politie hiel zondag rond 23.30 uur een 26-jarige man uit Etten-leur aan voor drugsbezit. De verdachte werd aangehouden, nadat surveillerende agenten besloten een aantal stilstaande auto's op het Transferium te controleren. In een van de auto's zat de 26-jarige man. Hij bleek in bezit van een hoeveelheid GHB, een klein aantal XTC-pillen, een gebruikershoeveelheid speed en twee messen. De man is aangehouden en de goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-11-2009 14:55 | © Regio Midden en West Brabant |