Erasmus Universiteit Rotterdam

Rotterdam School of Management is milieu- en sociaal bewust

RSM behoort tot wereldwijde Top10 alternatieve ranking business schools

De Rotterdam School of Management, Erasmus University heeft een zevende plaats veroverd in de ranking van business schools van het Aspen Institute. De top 100 ranking is de conclusie van een het onderzoek `Beyond Grey Pinstripes' (BGP) 2009-2010. In dit onderzoek worden business schools niet alleen gewaardeerd op reputatie en examenscores, maar ook hoe goed de scholen hun studenten voorbereiden voor de milieukundige, sociale en ethische vraagstukken in het hedendaagse bedrijfsleven. In deze lijst van 100 business schools bezet RSM de eerste plaats op de Europese lijst. Daarnaast heeft zij de tweede plaats op de internationale `buiten de Verenigde Staten' lijst.

In de conclusie van het Beyond Grey Pinstripes rapport stellen de onderzoekers dat de Rotterdam School of Management zich als leider onderscheidt doordat zij sociale, milieukundige en ethische aspecten in haar MBA-programma integreert. In het bijzonder kreeg RSM erkenning voor haar kernopleidingen Operations Management en Marketing Management, de keuzeopleidingen binnen Business and Sustainable Development en Companies in Ecologies, de academische afdeling Business-Society Management, en het onderzoekscentrum dat gericht is op Sustainability & Climate.

"Deze uitmuntende resultaten tonen aan dat wij binnen ons opleidings- en onderzoeksprogramma doorlopend streven naar integratie van de sociale en milieukundige impact van bedrijfsmanagement," zegt Prof. Dr. George Yip, de decaan van RSM. "Onze aanpak is gebaseerd op een veelzijdig perspectief. Daardoor zorgen we ervoor dat onze studenten begrijpen en erkennen dat ze nooit een managementbeslissing kunnen nemen zonder gevolgen voor de maatschappij," voegt hij er meteen aan toe. "Wij zijn trots op deze resultaten en zeker in deze tijden gaan we door met het vormen van de leiders van de toekomst in een duurzame bedrijfsomgeving."

Dit jaar namen 149 business schools uit 24 landen deel aan het onderzoek. De gehele Global 100 lijst van business schools is te bekijken op: www.BeyondGreyPinstripes.org.