FloraHolland


Zeven projectieklokken bij FloraHolland Rijnsburg

RIJNSBURG, 9 november 2009 (persbericht) - Afgelopen twee weekeinden zijn in de mijnzaal van bloemenveiling FloraHolland Rijnsburg alle veilingklokken vervangen door projectieklokken. Tevens is een extra klok toegevoegd. Er zijn nu in totaal zeven klokken, die op schermen worden geprojecteerd. Zes klokken zijn voorlopig operationeel. Begin december wordt de zevende klok in gebruik genomen.

Met projectieklokken krijgen de inkopers in de veilingzaal meer informatie over de te veilen partij en de kweker. Aanvoerders kunnen op de klok hun eigen foto's en logo's laten zien. Op twee van de zeven klokken worden straks producten geveild door middel van beeldveilen. Bij beeldveilen komt het product niet meer fysiek voor de klok, maar worden transacties afgesloten op basis van productinformatie en productfoto's.
Beeldveilen vergroot de efficiency in de keten, draagt bij aan een soepel verlopend veilproces (minder verstoringen) en speelt in op de virtualisering van de verkoopprocessen.

Het plaatsen van de projectieklokken is de laatste grote aanpassing in Rijnsburg in het kader van de reconstructie van de mijnzaal. Eerder dit jaar zijn alle kopersbanken vervangen door nieuwe, grotere exemplaren. Daarbij is ook de techniek voor onder andere de telefonie aangepast. De kracht van de veiling in Rijnsburg blijft de concentratie van alle activiteiten in één mijnzaal, met straks zeven klokken waarop het volledige aanbod kan worden ingekocht.

Fotobijschrift: de zeven projectieschermen zijn geplaatst.