Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 9 november

Alkmaar, 09-11-2009 o 15.45 uur

Politieonderzoek naar aanleiding van overlast

Obdam, maandag 9 november 2009.

De politie stelt een onderzoek in naar de ongeregeldheden die afgelopen weekend hebben plaatsgevonden in Obdam naar aanleiding van overlastgevende jongeren.

Op zondag 8 november rond 02.00 uur werden op de Nijenburglaan een zestal scooters beschadigd van hangjongeren. Een boze buurtbewoner gooide ondermeer, al dan niet met hulp van anderen, een scooter in een sloot. Van deze vernieling werd aangifte gedaan.

Op zondag 8 november rond 19.00 uur vond er op de Dorpsstraat een schermutseling plaats welke mogelijk verband houdt met de eerder gepleegde vernieling. Bij deze vechtpartij waren meerdere personen betrokken waarvan er één licht gewond raakte. Hij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en vervolgens thuis gebracht.

Het is al enige weken onrustig in Obdam. De burgemeester gemeente Koggenland heeft in dat kader al diverse gesprekken georganiseerd en gehouden met ondermeer omwonenden en jongeren. Dit heeft nog niet tot terugkeer van de rust in het dorp geleid.

De politie verhoogd het toezicht en hoopt aan de hand van getuigenverklaringen aanhoudingen te kunnen verrichten. De betrokkenen zijn tot nu toe nog weinig mededeelzaam.

De politie is begonnen met een onderzoek naar de betrokkenen en hun rol. Getuigen of andere mensen die inlichtingen kunnen verschaffen worden verzocht om telefonisch contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Bromfietser opgenomen in ziekenhuis

Den Hoorn, zondag 8 november 2009.

Rond 13.00 uur verloor een 16-jarige jongen uit Den Hoorn de macht over het stuur van zijn bromfiets. Hij reed tegen een schrikhek en raakte gewond.

De jongen reed over het bromfietspad gelegen naast de Pontwegen en kwam uit de richting van Den Burg. In een bocht verloor hij plotseling de macht over het stuur en reed hij tegen een schrikhek. Hij was aanspreekbaar maar is met nog onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Getuigenoproep aanrijding

Schoorl, zondag 8 november 2009.

Rond 11.50 uur vond er op de kruising Damweg-Onderweg een aanrijding plaats waarbij een 17-jarige vrouw uit Warmenhuizen, die reed op een scooter, ten val kwam en gewond raakte.

De vrouw reed over de Damweg en kwam in botsing met een fietser die over de Onderweg aan kwam rijden. Door de val raakte de vrouw gewond. Ze was aanspreekbaar maar werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De fietser is na het ongeval doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken.

De politie is op zoek naar de fietser maar ook naar andere getuigen. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Bergen, via 0900-8844.

Jonge automobiliste licht gewond na aanrijding

Westerland, maandag 9 november 2009.

Vanmorgen rond 09.50 vond er op de kruising Koningsweg-Rijksweg N99 een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een 19-jarige bestuurster van een personenauto uit Westerland. De jonge vrouw moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd maar raakte slechts licht gewond aan haar been.

Ze naderde de kruising vanaf de Koningsweg en zag daarbij de vrachtauto, die uit de richting van Den Helder kwam, over het hoofd. Ze botste met de voorzijde van haar voertuig tegen de koplamp van de vrachtauto, die werd bestuurd door een man uit Castricum (leeftijd onbekend). Haar auto raakte flink beschadigd en de vrouw zat korte tijd bekneld. Ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse behandeld. Ze mocht weer naar huis. Haar auto raakte flink beschadigd.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Heerhugowaard, zondag 8 november 2009.

Rond 18.30 uur werd op de Middenweg een 50-jarige automobilist uit Hensbroek gecontroleerd op drankgebruik. De man blies driemaal de toegestane hoeveelheid (695 ug/l) en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Brand in woning door wasdroger

Alkmaar, maandag 9 november 2009.

Vannacht rond 01.00 uur ontstond er brand in de bijkeuken van een woning aan de Nieuwpoortslaan. De hoofdbewoner kwam van beneden en zag de vlammen uit de droger slaan. Het brandalarm in zijn huis was afgegaan. De man kon het vuur zelf niet blussen. Daar slaagde de brandweer wel in. De bewoners van het pand werden opgevangen door buren. Er is flinke schade in de bijkeuken ontstaan.

Gewonde bij aanrijding

Broek op Langedijk, maandag 9 november 2009.

Vanmorgen rond 10.15 uur was er een aanrijding met letsel op de Schagerweg. Een 47-jarige automobilist uit Anna Paulowna reed over de Schagerweg in de richting van Alkmaar. Ter hoogte van de kruising met de Nauertogt werd hij vermoedelijk even onwel. Hij verloor de macht over zijn stuur, en schampte de rechterachterkant van een auto bestuurd door een 33-jarige automobilist uit Schagen, die op dezelfde rijbaan en in dezelfde richting voor hem reed. Hierna reed hij over een vluchtheuvel en kwam tot stilstand tegen een elektriciteitskast van de verkeerslichtinstallatie ter plaatse. Zijn auto raakte hierbij flink beschadigd. De 47-jarige bestuurder werd per ambulance vervoerd naar het MCA en is daar ter observatie opgenomen. De andere betrokken bestuurder bleef ongedeerd.

Verlichtingscontrole

Alkmaar, maandag 9 november 2009.

Vanmorgen tussen 06.45 en 07.15 uur is de fietsverlichting gecontroleerd van het verkeer bij de Tesselsebrug. Elf fietsers hadden geen goede verlichting en kregen een bekeuring.

Getuigenoproep aanrijding met letsel (tevens homepagebericht)

Den Helder, maandag 9 november 2009.

De politie kreeg vanmorgen kennis van een aanrijding met letsel tussen een 15-jarige fietser uit Den Helder en een onbekend gebleven bestuurder van een scooter. De aanrijding vond zondag 8 november 2009 rond 12.30 uur plaats op de openbare weg de Doggersvaart, ter hoogte van het parcours van wielervereniging DOK. De fietser werd gewond ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

De fietser reed op een mountainbike in sportkleding over de Doggersvaart in de richting van de Rijksweg N9 toen hij werd ingehaald door de scooterbestuurder. Hierbij werd hij aantikt en kwam hij ten val op het wegdek. De scooterbestuurder reed door zonder zijn identiteit of die van zijn voertuig kenbaar te maken.

De jongenman van de fiets werd eerst naar de huisartsenpost gebracht maar moest voor behandeling naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. Hij bleek ondermeer diverse zware kneuzingen over het hele lichaam, gekneusde ribben en een hersenschudding te hebben opgelopen en moest ter observatie worden opgenomen.

Het zou kunnen zijn dat de scooterbestuurder de aanrijding nauwelijks heeft gemerkt. De politie wil graag met hem in contact komen. Hij reed op een donkere scooter, zonder spiegels. Het voertuig had een nieuw soort verlichting aan de achterkant in de vorm van een balk. De bestuurder droeg een zwarte helm en een donkere jas met een witte horizontale streep van 5 centimeter breed.

Getuigen van deze aanrijding worden ook verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Den Helder: 0900-8844.