Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 9 november 2009

* POLITIE ARRESTEERT VIER OVERVALLERS
ROCKANJE - In de nacht van zondag op maandag is het Badhotel in Rockanje overvallen door vier mannen, die kort daarna door agenten werden aangehouden. Een van de vier verdachten is daarbij in zijn been geschoten. De overvallers kwamen rond 02.00 uur het hotel binnen en bedreigden de nachtportier met vuurwapens. Toen hen duidelijk werd dat zij niet bij een eventuele buit konden komen gingen zij er vandoor. Zij vluchtten met een auto in de richting van de N57. De inmiddels gealarmeerde politie stelde daar een versperring op door een politie auto op de weg te plaatsen.De bestuurder reed in op de versperring waarop de politiemensen op de auto schoten met de bedoeling deze te stoppen. Zo'n vijfentwintig meter verderop kwam de auto tot stilstand. De vier inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om vier mannen 22, 24 en 34 jaar oud uit Spijkenisse. Eén van de verdachten bleek een schotwond aan zijn been te hebben. De Forensische Opsporing van de politie Rotterdam Rijnmond heeft sporen veilig gesteld in het Badhotel en de Recherche van het district de Eilanden onderzoekt de overval. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de situatie rond het schietincident bij de wegversperring.


* POLITIE ARRESTEERT DRONKEN BESTUURDERS
MAASSLUIS - De politie in Maassluis heeft het afgelopen weekend drie bestuurders aangehouden die teveel hadden gedronken. Zaterdagochtend rond 04.00 uur troffen agenten op de Pieter Schimbaan een automobilist aan van wie na een blaastest het rijbewijs werd ingevorderd. Zondagochtend werd eveneens om 04.00 uur op de Damstraat het rijbewijs van een automobilist ingevorderd. Op de Laan 40-45 werd nog een derde bestuurder aangehouden die ook teveel had gedronken. Hij kreeg een boete en rijverbod van enkele uren.


* JONGEN RIJDT MET BROMMER IN OP AGENTE
MAASSLUIS - De politie heeft zaterdagmiddag rond kwart over vijf een 17-jarige jongen uit Maassluis aangehouden nadat hij met zijn bromfiets inreed op een politieagente op een fiets. De jongen leek opzettelijk op de agente in te rijden. De jongen bleek niet in bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Ook droeg hij geen helm en zaten er geen kentekenplaten op zijn bromfiets. De scooter is in beslag genomen. De jongen is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie doet nader onderzoek.


* PIZZERIA HOOGVLIET OVERVALLEN
HOOGVLIET - De politie in Hoogvliet onderzoekt de roofoverval die zondagavond plaatsvond op een pizzeria aan de Fuik. Een man met een vuurwapen drong rond 21.45 uur de pizzeria binnen. Gewaarschuwde agenten troffen de man niet meer aan. De politie doet nader onderzoek.


* ALCOHOLCONTROLE IN SCHIEDAM
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zondagmorgen, tussen half zeven en tien uur een alcoholcontrole gehouden op de Horvathweg. In totaal werden vijf processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden onder invloed. Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kreeg een boete van veertienhonderd euro. Omdat hij de boete niet direct kon voldoen, werd zijn auto in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT GROTE ALCOHOLACTIE
ROTTERDAM-WEST - Politiemensen van het district Rotterdam-West hielden in de nacht van 8 november op verschillende plaatsen een alcoholactie waarbij 2200 voertuigen zijn gecontroleerd. Op het Mevlanaplein, de Claes de Vrieselaan, de Rochussenstraat en de Schiedamseweg werden in totaal 2200 automobilisten gecontroleerd waarvan er veertig een proces-verbaal kregen voor het rijden onder invloed.


* POLITIE STUIT OP ILLEGALE STRAATRACE
ROTTERDAM-ZUID - De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur twee mannen aan die meededen aan illegale straatraces in het Waalhavengebied. Surveillerende agenten zagen nabij een kruising met de Seatleweg zo'n vijftig geparkeerde auto's en hun bestuurders.
Onder de verkeerslichten stonden twee motorvoertuigen naast elkaar opgesteld. Deze trokken tegelijk op om vervolgens een snelheidswedstrijd te houden over een afstand van ongeveer 1500 meter. Agenten konden één van de twee bestuurders staande houden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De andere bestuurder is zondag telefonisch verhoord. Beide bestuurders wordt gevaar of hinder veroorzaken op de openbare weg ten laste gelegd.


* POLITIE ARRESTEERT MAN MET KAPMES
SCHIEDAM - De politie heeft vrijdagavond bij een horecagelegenheid aan de Hoogstraat in Schiedam twee mannen aangehouden voor belediging. Eén van hen was in het bezit van een kapmes. Toen hij het café verliet werd hij aangesproken door agenten, die een melding had gekregen. Hij reageerde direct agressief, wenste niet mee te werken en trok een mes. De politiemensen trokken hun wapen, waarop hij het mes liet vallen. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich. Om hem in het gareel te krijgen werd er pepperspray gebruikt. Ondertussen was ook een vriend van de verdachte verschenen. Hij bemoeide zich met de aanhouding, was zeer lastig en beledigde verschillende malen de agenten. Ook deze verdachte werd aangehouden. De 24-jarige man uit Spijkenisse en de 37-jarige Schiedammer zijn naar een politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT ANPR-ACTIE
ROTTERDAM - Politiemensen hebben donderdagmiddag 5 november tussen half drie en tien uur 's avonds een ANPR actie gehouden op de Mijnsherenlaan, in samenwerking met de Verkeersdienst, de Rijksbelasting en de Douane.
De controle had betrekking op het verkeer komende van de Maashaven O.Z. in de richting van de Dordtselaan. Meer dan 2900 voertuigen werden gescand. Dit leverde 32 hits op. De volgende overtredingen werden geconstateerd:

1x voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs, 1x voor het rijden zonder rijbewijs, 1x voor het onverzekerd rijden, 1x voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en 1x voor het niet handsfree bellen. Eén verdachte is aangehouden omdat hij nog negentien dagen onherroepelijk gevangenisstraf tegoed had. De belastingdienst heeft acht voertuigen in beslag genomen en af laten voeren. De hoogste boete die werd gegeven bedroeg 2914 euro.


* POLITIE ARRESTEERT DERTIEN HOOLIGANS
ROTTERDAM - De politie heeft zaterdagavond dertien vechtende voetbalsupporters aangehouden in Schiedam. Agenten kregen een melding van een vechtpartij aan de Singel. Toen de politiemensen ter plaatse waren en twee jongens wilden aanspreken, zetten zij het op het lopen. Eén van hen is later aangehouden. Na een tip van een oplettende getuige troffen agenten een groep van elf jongens aan op de Swaneblakestraat. Politiemensen hebben de groep aangehouden. Andere politiemensen hielden daarna nog twee verdachten aan. Alle verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau. Een nader onderzoek wordt ingesteld.