Ministerie van Defensie

Commandantenoverdrachten op Kandahar

9 november 2009, 15.33 uur

Op Kandahar Airfield (KAF) hebben afgelopen weekend 2 commandantenoverdrachten plaatsgevonden. De leiding van zowel het Nederlandse Contingents Commando (ContCo), als die van het tiende Joint Support Detachement (JSD) werd overgedragen aan de opvolgers. Brigadegeneraal Peter Grootendorst draagt de ContCo-vlag over aan brigadegeneraal Rob van der Meer

Zaterdag droeg brigadegeneraal Peter Grootendorst het commando over aan ContCo-14 brigadegeneraal Rob van der Meer. En zondag deed majoor Roberto Joannes na ruim 4 maanden hetzelfde door met het commando van JSD-10 over aan majoor Mark Sliphorst van JSD-11.

ContCo

JSD-10 draagt op Kandahar Air Field de vlag over aan JSD-11

Brigadegeneraal Grootendorst blikte nog even terug op zijn uitzendperiode binnen ISAF. Hij bedankte iedereen op en buiten KAF voor de goede samenwerking, creativiteit en flexibiliteit.

Een zwarte bladzijde voor ContCo 14 was het sneuvelen van Kevin van der Rijdt en Mark Leijssen. De waardige manier waarop toen op alle Nederlandse locaties afscheid is genomen was hartverwarmend. `'Ik zal dat nooit vergeten", aldus Grootendorst.

JSD

Het Joint Support Detachement is een samengestelde eenheid, waarin verschillende krijgsmachtdelen vertegenwoordigd zijn. De scheidende commandant Joannes sprak in zijn afscheidswoorden over de logistieke, materiële en personele spilfunctie die JSD-10 zo succesvol vervulde en zei over de nieuw aantredende eenheid: "Gelet op de goede indruk tijdens het opwerktraject, gecombineerd met hun hoge inwerkprestaties heb ik er alle vertrouwen in dat JSD-11 deze taak succesvol gaat uitvoeren."