Belgische Federale Overheid


*

Viering 20ste verjaardag val Berlijnse muur

Datum: 09 november 2009

Van 9 tot 29 november 2009 viert ook België de 20ste verjaardag van de val van de Berlijnse muur. De val van de muur betekende het begin van ingrijpende veranderingen in Europa en in de wereld. Twintig jaar later, in het uitgebreide Europa, wordt deze historische gebeurtenis herdacht over heel de wereld.

De Belgische overheid heeft gekozen voor een installatie op het Luxemburgplein in Brussel. Op het midden van het plein staat van 9 tot 29 november een getrouwe reproductie van de controlepost 'Checkpoint Charlie'. Binnenin het wachthuisje zullen foto's van de val van de muur te zien zijn.

Vlakbij kunt u ook het fotografisch werk van twee West-Duitse burgers gaan bekijken (op 100 meter zeildoek), onder de titel 'Die vermessene Mauer' (De afgemeten muur).

Rond het voormalige station van de Leopoldwijk kunt u 3,60 m hoge stukken van de oorspronkelijke muur zien.

Dit evenement is een samenwerking tussen de Kanselarij van de Eerste Minister, de Vertegenwoordiging in België van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement in België, met de administratieve steun van de gemeente Elsene.

Lees het volledige persbericht.