Gemeente Maassluis

En de genomineerden zijn...

Op donderdag 10 december 2009 vindt de uitreiking van de verkiezing van de Maassluise vrijwilliger van het Jaar plaats. Graag stellen wij vanaf deze plek enkele van de genomineerde aan u voor. Deze week is dat de heer J.P. van de Hoek.

Vrijwilligerswerk is hem met de paplepel ingegoten. Zijn ouders deden dat ook al bij voetbalvereniging VDL. Op 18-jarige leeftijd is hij mee gaan helpen met onder andere tribunes bouwen. Daarna ging hij als vrijwilliger bij voetbalvereniging MSV aan de slag en vervolgens bij wijkvereniging "De Flat".

Na te zijn verhuisd naar de Seringenflat is de heer van de Hoek nu actief als voorzitter van de bewonerscommissie. Deze commissie bestaat sinds 2008 en heeft vijf bestuursleden en vijf hulpen bij activiteiten.

Sindsdien staan er voor de bewoners diverse leuke activiteiten op het programma. Met Pasen kregen de bewoners mooi verpakte paaseieren. In september was er een groot feest met hapjes, drankjes en live muziek in een tent naast de flat. Zoiets was nog niet eerder gebeurd. De bewoners waren heel erg enthousiast en willen zeker een herhaling. Daarom staan er voor dit jaar en volgend jaar ook alweer diverse activiteiten op het programma. Activiteiten die ook bedoeld zijn om de saamhorigheid te vergroten.

Het sociale aspect vindt van de Hoek heel belangrijk: nieuwe bewoners en alleenstaanden een bezoekje brengen, mensen die thuis komen uit het ziekenhuis een bloemetje brengen en elkaar telefonisch op de hoogte houden.

Er gaan zo ongemerkt heel wat uurtjes in zitten. Zoals bestuursvergaderingen, overleg met gemeente, woningcorporatie en andere. Maar hij doet het graag.

`Vrijwilligerswerk is belangrijk', zegt hij. `Zoek wel iets waar je achter staat en wat je leuk vindt. Mij geeft het veel voldoening om voor ouderen iets te betekenen'.

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk, kom dan langs bij het vrijwilligerssteunpunt Maassluis in het stadhuis en laat u informeren. Meer informatie staat op www.zoekvrijwilligerswerk.nu.