Scania


maandag 9 november 2009 16:47

Holwerda rijdt met milieubewuste Scania Ecocombi

Breda, 9 november 2009 â Holwerda Special Transport B.V. uit Joure heeft het wagenpark onlangs uitgebreid met een nieuwe Scania R 480 XPI die als Lange en Zware Vrachtwagencombinatie (LZV), ook wel Ecocombi genoemd, gaat rijden.
Vergroot foto

De 25,25 meter lange LZV bestaat uit een motorwagen met daarachter twee middenas-aanhangwagens. De Scania is afgeleverd door de Scania vestiging in Joure.

De ruime Scania Topline cabine, compleet met mistlampen, led-verlichting en nieuwe onderbumper, maakt de combinatie tot een indrukwekkende verschijning. De 480 pk/2500 Nm sterke motorwagen is voorzien van de zuinige Scania XPI motor en voldoet aan de Euro-5 norm zonder de toevoeging van AdBlue. De LZV is geschikt voor het vervoeren van wissellaadbakken. Er kunnen, in tegenstelling tot twee laadbakken bij een standaard vrachtwagencombinatie, maar liefst drie laadbakken tegelijk worden vervoerd. Dit levert 50% extra laadruimte op, wat de LZV een logistieke meerwaarde geeft.

De keuze van Holwerda om te investeren in een LZV is niet alleen gebaseerd op kostenoverwegingen. In deze tijd speelt het milieu en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemers een steeds belangrijkere rol. Holwerda neemt met de keuze voor de LZV haar verantwoordelijkheid door te besparen op het totaal aantal afgelegde kilometers, wat een gunstig effect heeft op de verkeersveiligheid en CO2-uitstoot. Ten opzichte van een conventionele vrachtwagencombinatie wordt hiermee een positieve bijdrage geleverd aan het milieu. Een aspect dat zeker niet onbelicht zal blijven.

Holwerda Special Transports, Holwerda Koeriers en Holwerda Distributie maken deel uit van Holwerda B.V. In haar 15-jarig bestaan heeft Holwerda zich gespecialiseerd in het aanbieden van adequate oplossingen voor elk transportvraagstuk. De gehele organisatie is er op gericht om zo snel mogelijk aan alle transportwensen van haar opdrachtgevers te voldoen. Juist deze bedrijfsfilosofie heeft er mede toe geleid dat het relatiebestand en de activiteiten steeds omvangrijker zijn geworden. Grote, internationaal gerenommeerde bedrijven mogen tot de klantenkring gerekend worden. Voor deze klanten verzorgt Holwerda onder andere veel nationale en internationale sneltransporten. Daartoe staat een uitgebreid en modern wagenpark ter beschikking.Â