Universiteit Nyenrode

Spirituality and Business: Exploring Possibilities for a New Management Paradigm

Gedreven door de behoefte aan verandering van het huidige bedrijfskundige paradigma, zijn Sharda Nandram en Margot Borden, verheugd om hun boek aan te kondigen met de titel "Spirituality and Business: Exploring Possibilities for a New Management Paradigm". Dit boek weerspiegelt visies uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de mystiek ten aanzien van een nieuwe bedrijfskundige paradigma met spiritualiteit als uitgangspunt. Het is een reflectie van de passie die de redacteuren van het boek hebben, om spiritualiteit te brengen naar het bedrijfsleven als een antwoord op de huidige wereldcrisis.

Mw. Nandram en Mw. Borden doen onderzoek en geven seminars in bedrijven aan managers en ondernemers gericht op het laten ervaren van de transformatiepotentie vanuit spiritualiteit. Hun basisgedachte, afkomstig uit oude historische wijsheid, is dat onze relatie met de wereld een directe afspiegeling is van de relatie die we hebben met onze innerlijke Zelf. Daarom zeggen ze, om de wereld buiten ons te transformeren, moeten we eerst zelf transformeren. Deze innerlijke transformatie is in hun visie een diepere aanpassing van de persoon aan het zuivere innerlijke Zelf. Transformatie begint bij de ontwikkeling van kennis over het innerlijke Zelf, de omgeving, samenleving en de natuur. Vanuit dit diepere inzicht over onszelf, gaan wij gedrag en attituden vertonen die in overeenstemming zijn met onze innerlijke zingeving. We hebben nu de potentie om onze kortzichtigheid te overwinnen, om te leren van de foute aannames waarop onze economie is gebouwd. Door een harmonieuze relatie tussen onze innerlijke Zelf en de uiterlijke zelf te cultiveren, komen we sterker uit deze crisis dan ooit te voren.

Download hier een uitgebreide beschrijving van "Spirituality and Business: Exploring Possibilities for a New Management Paradigm".

Zie het origineel