Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht van twee berovingen

Nijmegen, 09-11-2009 o Ondanks de extra inzet van de politie kon dit weekend niet worden voorkomen dat twee mensen uit Nijmegen slachtoffer zijn geworden van berovingen. De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie. Dat geldt ook als u mogelijk verdachte situaties heeft gezien. Ook wanneer u denkt dat iets niet van belang is, kan het ons wellicht verder helpen in het onderzoek.

Mislukt

In de Geeresteinstraat was een 50-jarige vrouw uit Nijmegen uit de bus gestapt en op weg naar huis. Onderweg naar huis werd door twee jonge knapen geprobeerd haar tas af te pakken. Omdat het slachtoffer haar tas goed vast had, lukte dit niet. De vrouw kwam hierdoor wel te vallen en liep schaafwonden op. Het slachtoffer begon hard te gillen wat beide verdachten deed besluiten er snel vandoor te gaan. De vrouw werd door een buurtbewoner opgevangen. De signalementen waren te summier. Wel is bekend dat beide daders lopend waren en dat ze wegrenden in de richting van de Duivensteinstraat en de Uilenborgstraat.

Geld en bankpas

Op de Spijkerhofweg werd zondagnacht omstreeks 24.00 uur, een 51-jarige vrouw uit Nijmegen door drie onbekende daders beroofd van een klein geldbedrag en haar bankpas. De vrouw werd geschopt en geslagen. Toen ze hard begon te gillen gingen de daders er vandoor. Thuis belde zij meteen familie en de politie.

Het signalement van twee van de drie verdachten luidt als volgt:

Dader1:

* Normaal postuur

* 1.70 mtr. lang

* Gemillimeterd haar

* Getint uiterlijk

* Gewatteerde zwarte jas met capuchon

Dader 2:

* Normaal postuur

* 1.70 mtr. lang

* Soort Palestinasjaal (zwart/wit)

* Gewatteerd zwart jack zonder capuchon

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar de berovingen en overvallen. Vooralsnog lijkt er geen verband te zijn tussen de overvallen en berovingen. De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. Dat geldt ook als u mogelijk verdachte situaties heeft gezien. Ook wanneer u denkt dat iets niet van belang is, kan het ons wellicht verder helpen in het onderzoek. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Preventietips

Mocht het onverhoopt gebeuren dat u wordt beroofd, houd dan rekening met onderstaande tips:

R= Rustig blijven (overvallers komen niet voor u maar voor het geld)

A= Aanvaarden van de situatie

A= Afgifte van geld (werk niet tegen)

K= Kijken (een goed signalement vergroot de kans op aanhouding van de daders)

Bel na een beroving zo snel mogelijk 112. Hoe sneller een onderzoek begint, hoe groter de kans dat de daders gepakt worden. (14)

Laatst gewijzigd 09-11-2009 17:31 | © Regio Gelderland-Zuid |