Gemeente Rotterdam

Jelle, Jadey en Büsra schrijven mooiste verhalen over Zuid

Pact op Zuid organiseerde de I ? RZ Schrijfwedstrijd voor alle kinderen van de basisscholen in Zuid. Zij werden opgeroepen om een verhaal te schrijven waarin ze konden vertellen wat ze leuk vonden aan de buurt, de wijk of heel Zuid. Op 10 oktober tijdens de Zuid Pakt Uit! week gaf kinderboekenschrijver Harmen van Straaten de workshop Hoe schrijf ik een verhaal? Alle basisscholen op Zuid ontvingen ook een lespakket.

Aan de hand daarvan hebben kinderen de afgelopen weken hun verhaal over Rotterdam Zuid ingestuurd. De jury met daarin Dick Lockhorst, bestuurder van de deelgemeente Charlois, en schrijver Harmen van Straaten, heeft alle verhalen beoordeeld. Op 4 november werden de beste drie verhalen worden beloond met een fiets, een waveboard en skates.

Winnende verhalen
Het verhaal van Jadey (11) gaat over een vriendin uit haar klas die van Zuid naar Noord moet verhuizen. Daar is haar vriendin erg verdrietig om want ze heeft het juist zo naar haar zin op Zuid. Jadey organiseert een feestje voor haar en nu hebben ze nog contact. De jury was erg onder de indruk van haar originele en emotionele verhaal. Kinderboekenschrijver Harmen van Straaten overhandigde de prijs: een stoere fiets.

Büsra (11) sleept de tweede prijs (een waveboard) in de wacht met haar verhaal over vrede en vriendschap op Zuid.

Jelle (6) kreeg skates voor zijn persoonlijke, handgeschreven verhaal.

Bron: Bestuursdienst, 09-11-2009